Θρησκευτική πανήγυρις στις 25-26 Νοεμβρίου 2017, στη μνήμη των Αγίων Αικατερίνης και Στυλιανού προστατών του Σχολείου.

Eορτασμός των προστατών αγίων του σχολείου μας, Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Στυλιανού

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Εορτασμός των Προστατών Αγίων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας, της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Στυλιανού, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017 αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, η έναρξη της «Θρησκευτικής Πανηγύρεως» στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού προς τιμήν της μνήμης της Αγίας Αικατερίνης από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Καραγιάννη, Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, περιοχής Νέας Μαγνησίας.

Ακολούθως, το Σάββατο το πρωί τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον Εορτασμό της μνήμης της Αγίας Αικατερίνης και το απόγευμα από τον αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη, ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Φθιώτιδος, ο Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και κηρύγματος, καθώς και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Στυλιανού.

Στις 26 Νοεμβρίου, την Κυριακή το πρωί, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Στυλιανού, από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ.κ. Νικόλαο. Τα πατρικά λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας πάντοτε μας καθοδηγούν και μας στηρίζουν στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

Τον Εορτασμό των Αγίων Προστατών του Σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία τους: οι Βουλευτές Φθιώτιδας κ.κ. Ιωάννης Σαρακιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Λαμιέων κ. Στυλιανός Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας Λαμίας και της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας, ο Διευθυντής του 6ου Γενικού Λυκείου Λαμίας κ. Δημήτριος Φύκας, ο παλαιός εκπαιδευτικός του Σχολείου μας, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Φθιώτιδος και Λαμπαδάριος του Καθεδρικού Ναού της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέας Ιωακείμ, παλαιοί εκπαιδευτικοί και απόφοιτοι της Σχολής μας, αρκετοί κληρικοί απόφοιτοι της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, καθώς και πλήθος πιστών, που συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.

Αξίζει ιδιαιτέρως στο συγκεκριμένο σημείο να επισημάνουμε την μεγάλη, όπως συνηθίζεται πάντοτε, προσέλευση μικρών παιδιών, με τους γονείς τους, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προς τιμήν του Αγίου Στυλιανού, ο οποίος θεωρείται Προστάτης των νηπίων και Θεραπευτής των παιδικών ασθενειών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μια μικρή συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, όπου προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους.

Είθε οι Προστάτες μας, Άγιος Στυλιανός και Αγία Αικατερίνη, να προστατεύουν το Σχολείο μας και όλους όσους παραβρέθηκαν στη μνήμη τους!Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και ασφαλώς το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας να συνεχίζει τη λαμπρή και καρποφόρο πορεία του για το καλό τόσο των μαθητών του όσο και της περιοχής μας!

Απολυτίκιον του Αγίου Στυλιανού

Στήλη ἔμψυχος τῆς ἐγκρατείας, στῦλος ἄσειστος τῆς Ἐκκλησίας Στυλιανὲ ἀνεδείχθης μακάριε· ἀνατεθεὶς γὰρ Θεῷ ἐκ νεότητος κατοικητήριον ὤφθης τοῦ Πνεύματος. Πάτερ ὅσιε Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε δωρίσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Πρόγραμμα-Πρόσκληση

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}