Ο Εορτασμός της μνήμης των Τριών Ιεραρχών

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, τίμησαν   την μνήμη των τριών Ιεραρχών, Οικουμενικών Πατέρων και Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, στον ενοριακό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Μαγνησίας. Ακολούθως, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου προβλήθηκε αφιέρωμα στη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, στο πλαίσιο των δράσεων για  την εορτή της Παιδείας, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Τέλος, οι  μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο - ντοκουμέντο με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς  Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27  Ιανουαρίου). Αποτελεί  ηθικό μας χρέος να συνεχίσουμε να τιμούμε τη μνήμη τους και να θωρακίζουμε τους μαθητές  μας απέναντι στον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό που απειλούν τη δημοκρατία.