Εορτή Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου!

(22 Ιανουαρίου 2024)

Την Δευτέρα, 22  Ιανουαρίου 2024, σύσσωμο το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας μετέβη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος επ΄ ευκαιρία της εορτής του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.  Εκεί στις χιονισμένες παρυφές του Όρους Οίτη, εκπαιδευτικοί και μαθητές, συμμετείχαν με κατάνυξη στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου  χοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου και Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, με πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων και με απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ, μετονομάστηκε  σε  Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης». Ωστόσο, ο σύνδεσμος  της Σχολής μας με τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη είναι παλαιά, καθώς κάτω από το πετραχήλι του ανέπαυε πνευματικά μαθητές και καθηγητές, επί δεκαετίες, ενώ ενίσχυε γενναιόδωρα τους ιεροσπουδαστές για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Συγκεφαλαιώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τόσο τον αξιότιμο Δήμαρχο Λαμιέων κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου όσο και τους αξιότιμους αντιδημάρχους κ. Γεώργιο Ποντίκα και κ. Ειρήνη Σόλια, οι οποίοι μερίμνησαν για τη δωρεάν μετακίνησή μας στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της ιστορικής Μονής του Αγάθωνος π. Γερμανό Γιαντσίδη, ο οποίος μαζί με τους Πατέρες της Μονής μερίμνησαν για την πλούσια φιλοξενία ολόκληρης της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

 

Έκφραση ευχαριστιών Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας

Άρθρο Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας