Στις 9 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη, το Σχολείο μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως.

Εορτασμός Αγίου Νεκταρίου

Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, Προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο–Γυμνάσιο Λαμίας εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού και Προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Με την παρουσία και συμπολιτών μας, τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Σχολείου μας, με ευλάβεια και πίστη, Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου. Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στον Βίο και στο Έργο του Αγίου Νεκταρίου, Προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Νεκτάριος χρημάτισε Διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και συνέβαλε καθοριστικά στην εδραίωση και αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Παιδείας στη χώρα μας. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας αυτή τη συμβολή του στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, όρισε η 9η Νοεμβρίου κάθε χρόνου να είναι αφιερωμένη για τα Εκκλησιαστικά Σχολεία της χώρας στον Προστάτη Άγιό τους, τον Άγιο Νεκτάριο.

Εντύπωση σε όλους τους παρευρισκόμενους έκανε και το γεγονός ότι ο Άγιος Νεκτάριος, κατά τη διάρκεια της ζωής του, έζησε για ορισμένο χρονικό διάστημα στη Λαμία και κήρυξε το Θέλημα του Θεού ως Ιεροκήρυκας στις ενορίες της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και Φωκίδος. Τα λόγια του ήταν πάντα παραινετικά προς τη νέα γενιά, στην οποία ο ίδιος προσέδιδε ιδιαίτερη αξία.

Όλοι προσευχόμαστε ο Άγιος Νεκτάριος να μας προστατεύει και, ως φωτεινός οδοδείκτης, πάντα να μας καθοδηγεί στην ενάρετη και Θεάρεστη ζωή.

Φωτογραφίες