Βράβευση των αριστούχων κατά το Α' τετράμηνο 2021-22 μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Vravevsi aristouxon mathiton

Βράβευση αριστευσάντων μαθητών κατά το Α΄ Τετράμηνο σχολικού έτους 2021-2022 – Κοπή Αγιοβασιλόπιτας – Εορτασμός Τσικνοπέμπτης 2022

Μία ιδιαιτέρως εορταστική και συγκινητική ημέρα, με ποικίλες δράσεις και εκπλήξεις, βίωσαν οι μαθητές, οι μαθήτριες και όλο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Λαμίας, την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, την Τσικνοπέμπτη.

Αρχικά, οι εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας ξεκίνησαν με παραδοσιακή μουσική και χορό στον προαύλιο χώρο του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η άφιξη, όμως, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών σηματοδότησε και την απαρχή ξεχωριστών δράσεων, με τη δική του πρωτοβουλία και προσφορά.

Καταρχάς, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς, πραγματοποιήθηκε η Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας για το νέο έτος 2022, συνοδευόμενη από την ανταλλαγή ολοκάρδιων ευχών για την καινούργια χρονιά, αλλά και από την προσφορά πλουσιοπάροχων δώρων σε όσους και όσες με κλήρωση έτυχαν «το φλουρί». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας μερίμνησε προσωπικά για την προσφορά επιπρόσθετων δώρων στους νικητές της Κοπής της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλόπιτας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η Βράβευση από τον Μητροπολίτη μας των αριστευσάντων μαθητών και μαθητριών όλων των τμημάτων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Λαμίας κατά το Α΄ Τετράμηνο του σχολικού έτους 2021-2022. Το βραβείο τους, για άλλη μία χρονιά, ήταν προσφορά του Ποιμενάρχου μας: μία προπληρωμένη πιστωτική κάρτα, η οποία είχε «φορτισθεί» με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Την τελετή της Βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας Λαμίας Πρωτ. π. Χρήστος Καραγιάννης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Στερεάς Ελλάδας και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο εντεταλμένος Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων για θέματα Παιδείας, κ. Αθανάσιος Παπαχρήστος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων, ο Διευθυντής του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και Υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο κ. Ιωάννης Σοφογιάννης, προπονητής της ομάδας καλαθοσφαίρισης Λαμίας «Έσπερος», καθώς και τα νεοδιορισθέντα μέλη της Σχολικής Εφορείας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, κ. Ναταλία Μεϊδάνη και κ. Κωνσταντίνα Συλεούνη.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ανακοίνωσε στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου μας μία επιπρόσθετη σειρά από παροχές, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και συνδρομής. Συγκεκριμένα, παρουσίασε τη δυνατότητα που θα έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στην Αθλητική Ακαδημία «Έσπερος», καθώς και τη δημιουργία ομίλου για Σκάκι σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Λαμίας, με δωρεάν μαθήματα και συμμετοχή των μαθητών μας.

Παράλληλα, περιχαρείς οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας άκουσαν την ανακοίνωση για διοργάνωση δωρεάν εκδρομών, τόσο από τον Μητροπολίτη μας, όσο και από την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα για το τρέχον σχολικό έτος.

Αυτή η ξεχωριστή και περίλαμπρη ημέρα επισφραγίσθηκε με κατάλληλα για την ημέρα «τσικνισμένα» εδέσματα για τους μαθητές, καθώς και από την παροχή φιλόφρονος γεύματος από τον Σεπτό Μητροπολίτη μας στην εκπαιδευτική κοινότητα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Λαμίας, καθώς και στους θεολόγους εκπαιδευτικούς του Νομού Φθιώτιδας.

Επιθυμούμε, για άλλη μία φορά, να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον Ποιμενάρχη μας, ο οποίος στηρίζει πολυδιάστατα το Σχολείο μας. Του ευχόμαστε υγεία κατ΄ άμφω και έτη πολλά, ώστε να λαμπρύνει τον τόπο μας με αγλαόκαρπα έργα και κατά Θεόν προσφορά! Παράλληλα, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλα τα πρόσωπα και τους φορείς που αμέριστα και ανιδιοτελώς προσφέρουν στο Σχολείο μας και το στηρίζουν! Είθε οι Άγιοι Νεκτάριος, Στυλιανός και Αικατερίνη, προστάτες και έφοροι της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, να σκέπουν με τις ευχές τους και να προστατεύουν όλους!

Ευχόμαστε σε όλους καλή Σαρακοστή!

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}