Χειροθεσία του μαθητή Ιωάννη Ξηρομερίτη του σχολείου μας σε αναγνώστη, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022.

Ioannis Xiromeritis

Χειροθεσία μαθητή του σχολείου μας σε αναγνώστη!

Η ημέρα μνήμης των Τριών Ιεραρχών αποτελεί την μεγάλη εορτή της παιδείας, την μεγάλη εορτή των γραμμάτων. Όλα τα σχολεία της πατρίδας μας τιμούν καθηκόντως την ημέρα αυτή, πολλώ δε μάλλον τα Εκκλησιαστικά Σχολεία, τα οποία, σε εποχές άνυδρες πνευματικά, καλούνται να προσφέρουν και κατά Θεόν παιδεία, μαζί με την θύραθεν.

Αυτή, λοιπόν, την πανηγυρική ημέρα επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Πρόεδρος της Σχολικής μας Εφορείας κ. Συμεών για να τιμήσει το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας προβαίνοντας στην χειροθεσία σε αναγνώστη του Ιωάννη Ξηρομερίτη, μαθητή της Γ΄ τάξης του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας.

Ο μαθητής μας, με καταγωγή από την ορεινή Φωκίδα, θα υπηρετεί, πλέον, την Εκκλησία του Χριστού και ως αναγνώστης. Χαροποιό γεγονός για την εκατόχρονη Εκκλησιαστική μας Σχολή, η οποία αγάλλεται βλέποντας μαθητές της να στελεχώνουν την Εκκλησία! Το Σχολείο μας, επί εκατό ολόκληρα χρόνια, αγωνίζεται να διδάσκει στους μαθητές του όχι τα «άθεα γράμματα», όπως τα αποκαλούσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, αλλά την κατά Θεόν μόρφωση, την οποία τόσο υπηρέτησαν οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχαι. Αποτελεί ακράδαντη και διακηρυγμένη πεποίθησή μας ότι μόνο μία τέτοια μόρφωση, μία τέτοια παιδεία μπορεί να ανοίξει δρόμους στον άνθρωπο, να οδηγήσει σε προκοπή ευλογημένη τις οικογένειες, τις κοινωνίες, τον κόσμο ολόκληρο.

Εκφράζουμε τη χαρά ολοκλήρου της σχολικής μας κοινότητος για την χειροθεσία! Παραγγέλνουμε στον μαθητή μας αναγνώστη Ιωάννη Ξηρομερίτη το «Μέμνησο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας»! Του ευχόμαστε από καρδιάς να αναδειχθεί άξιος της τιμής που του επιφυλάχθηκε και να έχει καλή επιτυχία στις μαθητικές του υποχρεώσεις και στη ζωή του, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, κραταιών εφόρων και προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας!

Πάντα άξιος!

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}