Εκπαιδευτική απόδραση στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας κ.κ. Συμεών.

Stin oreini Dytiki Fthiotida

Εκπαιδευτική …απόδραση στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα!

Η σχολική κοινότητα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας βίωσε για άλλη μία φορά μία αξέχαστη ημέρα ευλογίας, επικοινωνίας και χαράς, μετά από μία ακόμη ξεχωριστή πρωτοβουλία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ.κ. Συμεών, επισκέφθηκε ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας, συνοδευόμενος από καθηγητές και καθηγήτριες, μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να ψάλουν τα κάλαντα στους λιγοστούς κατοίκους των χωριών και να μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων, ένα μήνυμα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας στους τωρινούς χαλεπούς καιρούς.

Η πρώτη στάση της εμπνευσμένης αυτής εκδρομής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Νέα Γιαννιτσού, ενώ ακολούθησε στάση και στην Παλαιά Γιαννιτσού. Τελικός προορισμός ήταν το ορεινό χωριό Πάππα, όπου ψάλθηκαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πλατεία του χωριού. Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας δέχθηκαν εξαιρετικά κεράσματα, ενώ είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και αξιοθαύμαστες εκθέσεις αρχείων, φωτογραφιών και δημιουργημάτων του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού.

Οι γνώσεις που αποκομίσαμε ήταν ξεχωριστές και η ψυχή μας ξεχείλισε από πληθώρα συναισθημάτων αγαλλίασης και ευτυχίας. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη χαρά που βιώνουμε όλοι μας από τη σχέση άμεσης επικοινωνίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, μια σχέση επικοινωνίας του πατέρα με τα πνευματικά παιδιά του.

Επιθυμούμε για άλλη μία φορά να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στο πρόσωπο του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και διοργανωτής αυτών των δράσεων, στις οποίες έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε ως Σχολείο.

Ευχόμαστε το Νέο Έτος 2022 να είναι αίσιο, ειρηνικό, δημιουργικό και ελπιδοφόρο για όλους, γεμάτο υγεία και ευτυχία!

———

Περισσότερα: Ι.Μ. Φθιώτιδος

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}