Επίσκεψη του Σχολείου μας στην έκθεση φωτογραφίας “ANTITHESIS” στο Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.

Ekthesi fotografias ANTITHESIS

Επίσκεψη Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας στην έκθεση φωτογραφίας “ANTITHESIS” στο Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, Λύκειο και Γυμνάσιο αντίστοιχα, επισκέφθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας της πόλης μας για να δει την έκθεση φωτογραφίας του Τούρκου καλλιτέχνη Uğur Gallenkuş, ο οποίος εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στη χώρα μας.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές πάνω σε κοινωνικά θέματα ζωτικής σημασίας, όπως η προσφυγική και η περιβαλλοντική κρίση, καθώς και τα δικαιώματα των παιδιών. Η ευτυχής συγκυρία ήταν ότι η συγκεκριμένη έκθεση ήρθε ως συμπλήρωση του Προγράμματος Σπουδών τους, καθώς το θέμα της προσφυγικής κρίσης διδάσκεται στα βιβλία των Αγγλικών του Λυκείου, δίνοντας, έτσι, το έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση και διαδραστικές εργασίες στην τάξη.

Κατά την ξενάγηση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην έννοια της εθελοντικής προσφοράς σε περιόδους κρίσης, καθώς η διοργάνωση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Δήμου Λαμιέων και της εθελοντικής ομάδας TEDxLamia, μέλος της οποίας είναι και η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας, κ. Παρασκευή Σαΐτη.

Ευελπιστούμε ότι η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη αποτέλεσε ερέθισμα αναστοχασμού για τους μαθητές μας, ώστε να μη θεωρούν τίποτα δεδομένο, να παλεύουν στη ζωή τους παρά τις δυσκολίες και να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους στον συνάνθρωπο.

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}