Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, την Τρίτη 30-10-2018.

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λαμίας

Την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές του Σχολείου μας πραγματοποίησαν συνοδεία των εκπαιδευτικών τους εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

Αρχικά, στην Αρχαία Αγορά τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση και να δουν το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την περίοδο του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της Κατοχής. Κατόπιν, μετέβησαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο προβολές. Η πρώτη αφορούσε στην ιστορία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης του τόπου μας, ενώ η δεύτερη στον βίο του Αποστόλου Παύλου. Τέλος, περιηγήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης και κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους σε ένα λεύκωμα που υπήρχε στον χώρο.

Κατόπιν οι τελευταίοι πέντε πίνακες παρουσιάστηκαν από μαθητές του Σχολείου τόσο ως προς τα χαρακτηριστικά όσο και ως προς τα μηνύματα τους, με απόλυτη επιτυχία κατά κοινή παραδοχή. Έτσι η επίσκεψη απέκτησε δίπλα στον μορφωτικό και ένα έντονο βιωματικό χαρακτήρα, σε συνδυασμό και με τον ελεύθερο διάλογο που αναπτυσσόταν ταυτόχρονα, φέρνοντας άμεσα τους μαθητές και όλους τους παρευρισκομένους, σε επαφή με την τέχνη, με τη «γλώσσα της τέχνης», με το ανθρωπιστικό νόημα της τέχνης και γενικότερα με τη δύναμη και τη γοητεία της Tέχνης.

Φωτογραφίες