Αθλητικές εκδηλώσεις που έγιναν την Τετάρτη 04-10-2017, στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μέσα στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ - ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου–Γυμνασίου Λαμίας, στις 4 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη, συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός της σχολικής μονάδας, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κ. Κουτσοχιώνη.

Οι μαθητές μας, Γυμνασίου και Λυκείου, συγκεντρώθηκαν, μαζί με τον Διευθυντή και τους καθηγητές τους, στην αίθουσα τελετών του Σχολείου μας και παρακολούθησαν μία ταινία σχετική με την αξία του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας. Ακολούθησε συζήτηση για τα οφέλη του «ευ αγωνίζεσθαι» και ταυτόχρονα έγινε προσπάθεια να γίνει κατανοητή η ευεργετική επίδραση που ασκεί ο αθλητισμός στην άμβλυνση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Παράλληλα, μαθητές μας με ομολογουμένως ταλέντο στη ζωγραφική επιχείρησαν να αποτυπώσουν στο χαρτί τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις τους για το αθλητικό ιδεώδες.

Ακολούθως, όλο το Σχολείο μετέβη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μαγνησίας, όπου έγιναν αγώνες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης. Μετά την επιστροφή των μαθητών στο Σχολείο έγινε η βράβευση των νικηφόρων ομάδων.

Στόχος όλων των δραστηριοτήτων ήταν να γίνει αντιληπτό ότι η άθληση είναι μία ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωής τους. Επιπροσθέτως, τονίστηκε η αξία του αθλητισμού ως φορέα ουσιαστικής επικοινωνίας και συνεργασίας των ατόμων.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας πάντα να απολαμβάνουν επιτυχίες και ευόδωση των στόχων τους.

Παρουσίαση

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}