Αγιασμός που τελέστηκε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 11-09-2017, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-18.

Αγιασμός στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο–Γυμνάσιο Λαμίας

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και φέτος και με θεία επίρρωση και ευλογία πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο Εκκλησιαστικό Λύκειο και Γυμνάσιο Λαμίας. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Σχολείου μας κ.κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Με την παρουσία τους τίμησαν το Σχολείο μας ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, η πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, ο Διοικητής ΚΕΥΠ Λαμίας Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Μπέλλος, ο πρώην Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Στυλιανός Μαστρογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την απαρχή νέων ονείρων, φιλοδοξιών και στόχων. Ευχόμαστε στους μαθητές του Σχολείου μας καλή πρόοδο, πνευματική και ψυχική ανάταση και σωματική υγεία. Η σύγχρονη πραγματικότητα στην οποία ζούμε απαιτεί εγρήγορση και δράση. Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο–Γυμνάσιο Λαμίας, ως πνευματικός φάρος τόσων ετών, στοχεύει στη μετάδοση γνώσεων, αλλά και στη μεταλαμπάδευση αρχών και ιδανικών. Αρωγός στην προσπάθειά μας είναι η σφυρηλάτηση αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στους μαθητές, στους γονείς, στον Διευθυντή και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.

Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη αισιοδοξία και επιτυχίες.

Καλύτερα αδελφέ μου, να έχεις ελληνικό σχολείο στην χώρα σου, παρά να έχεις βρύσες και ποτάμια, διότι οι βρύσες ποτίζουν το σώμα, τα δε σχολεία ποτίζουν την ψυχή. Και ωσάν μάθεις το παιδί σου γράμματα, τότε λέγεται άνθρωπος.

Κοσμάς ο Αιτωλός

Φωτογραφίες από την εκδήλωση