Πρώτο κουδούνι φέτος για την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας

Στο προσφάτως ανακαινισμένο Εκκλησιαστικό Λύκειο –Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», τελέστηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 ο καθιερωμένος αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2023-2024. Το πρώτο κουδούνι ήχησε και το Σχολείο μας καλωσόρισε τα νέα μέλη της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ο οποίος υπό τη σκιά των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, και έχοντας στραμμένο το νου στα παιδιά εκείνα, των οποίων το σχολείο θα καθυστερήσει να ανοίξει τις πύλες του για φέτος, τόνισε πως πρέπει όλοι να εκτιμούμε αυτό το οποίο έχουμε διότι τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Στη συνέχεια προέτρεψε τους μαθητές να αγαπούν το σχολείο τους και να παλεύουν για το καλύτερο. Δεν παρέλειψε, επίσης να εκφράσει τη χαρά και την ικανοποίηση του για τη συνεχή πρόοδο του Εκκλησιαστικού Σχολείου. Ακολούθως, πιστός στη δέσμευσή του για την επ’  έργω και όχι μόνο λόγω στήριξή του, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πραγματοποίησαν φέτος εγγραφή, εκ των οποίων οι της Α΄ τάξης του Γυμνασίου και Α΄ Τάξης του Λυκείου εισήχθησαν σε αυτό με εξετάσεις που διενεργήθηκαν για πρώτη φορά φέτος, διένειμε δωροεπιταγές από γνωστό εμπορικό κατάστημα της περιοχής. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι  μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν φοίτησης στη Σχολή Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Συμεών. 

Ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη ριζική ανακαίνιση της Σχολής τόσο στον εσωτερικό χώρο (αίθουσες διδασκαλίας, μαθητική εστία της Ιεράς Μητροπόλεως) όσο και στον αύλειο χώρο, απέπεμψε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν προκειμένου να επιτευχθεί ένα μοναδικά καλαίσθητο και λειτουργικό αποτέλεσμα, το οποίο ο επισκέπτης  μπορεί να θαυμάσει άμα τη αφίξει του. Σε ένα τέτοιο, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, περιβάλλον, ο κ. Ζαχαράκης καλωσόρισε  όλους  τους μαθητές με τις ευχές του για καλή σχολική χρονιά γεμάτη επιτυχίες να τους συνοδεύουν.

Τον Αγιασμό του Σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, οι περισσότεροι από τους οποίους τυγχάνουν απόφοιτοι του Σχολείου μας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου, όπως ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Σχολείου μας και Σύμβουλος Θεολόγων κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδος κ. Ανδρέας Ιωακείμ.  Παρόντες στον Αγιασμό ήταν, επίσης, οι κ Ευαγγελία Οικονόμου και κ. Δήμητρα Σίμου. εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού του Δ. Λαμιέων κ. Ευμορφία Ρουποτιά-Σκαμαγκούλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστών των Ν. Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας κ. Σοφία Αντωνοπούλου κ.ά..

Είθε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, Εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, καθώς και μεσιτείαις του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, το φετινό σχολικό έτος 2023 – 2024, να είναι για όλους μας, μαθητές και εκπαιδευτικούς, δημιουργικό, γεμάτο έμπνευση, φαντασία και πολλές επιτυχίες!

 

Σεβασμιώτατος: «Το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας προοδεύει συνεχώς»

Φωτογραφικό υλικό