Συμμετοχή και Διάκριση σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ζωγραφικής

             Μια ακόμη διάκριση για το  Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Βιώσιμη ΤροφήΒιώσιμος Πλανήτης-Γίνε η αρχή!»  Στον εν λόγω διαγωνισμό, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «Ορίζοντες» σε συνεργασία με το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το  3ο βραβείο  πανελλαδικά απέσπασε ο  μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, Εμμανουήλ Ταρλαντάς. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της ανάγκης που δημιουργείται στο να στραφούμε σε ένα πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό σύστημα παραγωγής τροφίμων.

         Οι δράσεις όμως, δε σταματούν εδώ, καθώς ομάδα μαθητών του Σχολείου μας συμμετείχε και σε έναν ακόμη Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου». Τον παραπάνω διαγωνισμό, σκοπός του οποίου ήταν η απεικόνιση των σχέσεων ανθέων με άγριες μέλισσες ή άλλους επικονιαστές που απαντούν στην ελληνική φύση, σε κήπους, και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις,  προκήρυξε  το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του έργου LIFE 4 POLLINATORS που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι  το 1ο βραβείο ενδοχολικά δόθηκε στο μαθητή της Β΄Λυκείου, ΓεώργιοΤαρλαντά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος αλλά και στη  υπεύθυνη εκπαιδευτικό του Σχολείου μας, Θεολόγο και Εικαστικό, κα. Ζωή Καραμαλίγκα, η οποία συνεχίζει να εμπνέει τα παιδιά μας, να τα ευαισθητοποιεί και να τα ενθαρρύνει να συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις.  

                 Ευχόμαστε σε όλους μας  τους μαθητές και τις μαθήτριες  μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, καθώς και μεσιτείαις του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου κάθε επιτυχία στη ζωή τους.