Χειροτονία Διακόνου στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας

           Με την χειροτονία ενός νέου διακόνου ολοκληρώνεται το σχολικό έτος στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος στο Παρεκκλήσιο της Σχολής τέλεσε σήμερα μια ξεχωριστή Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροτόνησε στον βαθμό του Διακόνου τον μαθητή της Γ΄ τάξης Λυκείου, Ιωάννη Μπουλιώτη.

Ο νέος Διάκονος, κατά την προσφώνησή του, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε την οικογένειά του, την σύζυγό του,  αλλά και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του και καλλιέργησαν τον πόθο του για την Ιερωσύνη. Ιδιαίτερα δε, ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας για την αγάπη και την στήριξη που έδειξε από την πρώτη στιγμή στον ίδιο και την οικογένειά του.

        Ο Σεβασμιώτατος, κατά την αντιφώνησή του, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι ο νέος Διάκονος πλέον, εντάσσεται και επισήμως στην μεγάλη και σπουδαία ιερατική οικογένεια των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, μετά την περάτωση των σπουδών του στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, και θα υπηρετήσει αρχικά στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας. Επίσης, τόνισε στο νέο Διάκονο, ότι καλείται να ασκεί το λειτούργημά του με πίστη, ευλάβεια και αφοσίωση. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποίησε τη δεδομένη χρονική στιγμή τη χειροτονία του π. Ιωάννη, είναι αφενός μεν, η ολοκλήρωση των σπουδών του νέου Διακόνου στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, κατόπιν προτροπής του κ. Συμεών προς τον ίδιο προ τριών ετών, αφετέρου δε, η δοκιμασία και η ωρίμανση του πόθου του για την Ιερωσύνη. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον ίδιο τον π. Ιωάννη, όσο και την σύζυγό του, Σοφία, γιατί δέχθηκαν να εναχθεί στις τάξεις των  κληρικών. Μάλιστα ο κ. Συμεών μεταξύ άλλων του τόνισε χαρακτηριστικά: «Εκτός από το απολυτήριο του Λυκείου θα λάβεις και το χειροτονητήριο! Σήμερα σε κελεύουν οι καθηγητές σου και οι συμμαθητές σου, οι οποίοι και αναφωνούν το άξιος και επικυρώνουν την εκλογή και χειροτονία σου».

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων και μέλος της Σχολικής Εφορείας του Σχολείου μας κ. Αθανάσιος Παπαχρήστος, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων κ. Ευμορφία Ρουποτιά – Σκαμαγκούλη, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Φθιώτιδας κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο  Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Στερεάς Ελλάδας και Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου μας κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας κ. Σοφία Αντωνοπούλου, ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» και Υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Δομών της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, ο Διευθυντής του Ραδιοφώνου  της Ι. Μ. Φθιώτιδος Πρωτ. π. Δημήτριος Ατματζίδης, καθώς επίσης και πολλοί ιερείς, απόφοιτοι του Σχολείου μας.

         Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, πιστός στην δέσμευσή του προς τους μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου - Γυμνασίου Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» και μέσα στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης και πατρικής του αγάπης προς την εκατόχρονη πλέον Εκκλησιαστική Σχολή της πόλης μας, προχώρησε στην απονομή χρηματικών βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίου του Β΄ Τετραμήνου κατά το σχολικό έτος 2022-2023 υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων.

        Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το έργο των Εκπαιδευτικών Ομίλων, οι οποίοι λειτούργησαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Αρχικά, θαύμασαν από κοντά σπουδαία έργα των μαθητών, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν με τη βοήθεια της εικονογράφου του Σχολείου, κ. Ζωής Καραμαλίγκα. Ακολούθησε, η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη Μυτιλήνη, τιμώντας με αυτό τον τρόπο και τους δεκάδες αποφοίτους της Σχολής από το όμορφο και ευλογημένο νησί, υπό την καθοδήγηση της κ. Βασιλικής Χαΐλη, η οποία και αυτή έλκει την καταγωγή της από την Μυτιλήνη. Τέλος, ο Βυζαντινός Χορός, υπό την καθοδήγηση του κ. Ανάργυρου Βλάχου, εκπαιδευτικού Βυζαντινής Μουσικής, πήρε τη σκυτάλη, ερμηνεύοντας εξαίσιους ήχους. Η όμορφη αυτή εκδήλωση δε θα μπορούσε βέβαια να μην περιλαμβάνει πλούσιο γεύμα συνοδευόμενο από τους μελωδικούς ήχους της ορχήστρας.

         Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες  μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, καθώς και μεσιτείαις του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου   κάθε επιτυχία στη ζωή τους. Ιδιαίτερα δε, στο νέο διάκονο π. Ιωάννη Μπουλιώτη, να είναι πάντα άξιος και να υπηρετεί την Εκκλησία του Χριστού με ζήλο ιερό,  ταπείνωση και αγάπη   « ες δόξαν Θεο καί σωτηρίαν ψυχν».