Προστάτες της Εκπαίδευσης και των Γραμμάτων, οι Τρεις Ιεράρχες και η Εκκλησία μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τίμησε τους  Τρεις Μεγίστους Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Ολόκληρη η σχολική μας κοινότητα, συμμετείχε στην  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  μετ΄ αρτοκλασίας, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εθιμοτυπικό κέρασμα από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Παιδεία στα Μέσα» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Επρόκειτο για μια Ημερίδα, στην οποία έδωσε το παρών το Σχολείο μας, με ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα, καθώς στόχος της εν λόγω εκδήλωσης, ήταν η κατανόηση των ΜΜΕ και η θετική τους αξιοποίηση. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως όλοι πρέπει να είμαστε «μέσα στα μέσ@», σύμφωνα και με το μότο της διαφήμισης.

Ευχόμαστε μεσιτείαις των τιμηθέντων Τριών Ιεραρχών, των Προστατών Διδασκόντων και Διδασκομένων, να πορευόμαστε στη ζωή μας  αγωνιζόμενοι ασταμάτητα, προσευχόμενοι αδιαλείπτως και ασκούμενοι στον αγώνα της αρετής. Ας μιμηθούμε την ευσέβεια, την αρετή αλλά και την αγάπη τους για τα γράμματα και τη σοφία. Ας τιμήσουμε όλους μαζί τους Τρεις Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας αλλά και τον καθένα ξεχωριστά. Τον Μέγα Βασίλειο, τον Επίσκοπο της Αγάπης, για τη φιλανθρωπία του, τον Γρηγόριο το Θεολόγο για τη διατήρηση ανόθευτης της πίστης μας αλλά και τον  Ιωάννη τον Χρυσόστομο, «τόν τήν γλτταν χρυσορρήμονα», για τα φλογερά του κηρύγματα.

 

Απολυτίκιο Τριών Ιεραρχών

 

Τούς τρες μεγίστους φωστρας τς τρισηλίου Θεότητος, τούς τήν οκουμένην κτσι δογμάτων θείων πυρσεύσαντας, τούς μελιρρύτους ποταμούς τς σοφίας, τούς τήν κτίσιν πσαν, θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας, Βασίλειον τόν μέγαν καί τόν θεολόγον Γρηγόριον, σύν τ κλειν ωάνν, τ τήν γλτταν χρυσορρήμονι, πάντες ο τν λόγων ατν ρασταί, συνελθόντες μνοις τιμήσωμεν˙ ατοί γάρ τ Τριάδι πέρ μν εί πρεσβεύουσιν.