Τσικνοπέμπτη  2023

             Την Τσικνοπέμπτη, την εορτή της ορθόδοξης παράδοσης, που λαμβάνει χώρα τη δεύτερη εβδομάδα των Αποκρεών, τίμησε και φέτος το  Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης». Με σύμμαχο τον καλό καιρό, μαθητές και εκπαιδευτικοί  ενέδωσαν στις κρεατοφαγικές «ατασθαλίες», όπως προστάζει το έθιμο της ημέρας, διοργανώνοντας το παραδοσιακό τραπέζι με τα καθιερωμένα πλούσια εδέσματα στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας.

             Από την όμορφη αυτή εορτή δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας,  ο οποίος μάς τίμησε με την παρουσία του, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνομιλήσουν μαζί του σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα. Να αναφερθεί επίσης, ότι στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αρχ. του Οικουμενικού Θρόνου, π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.

        Το  κλίμα, καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής, ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και σε αυτό συνέβαλε μεταξύ άλλων και η μαθήτρια του Σχολείου μας, Μαγδαληνή Μελισσουργού, η οποία με τη μελωδική της φωνή ερμήνευσε, συνοδεία ορχήστρας, αποτελούμενη από τους μουσικούς Μάρκο Πετράκη στην κιθάρα και Γιώργο Καφάση στο μπουζούκι, παραδοσιακά τραγούδια, σύμφωνα με το πνεύμα της ημέρας. Ταυτόχρονα μαθητές και μαθήτριες  του Σχολείου μας, επιδόθηκαν σε χορευτικές επιδείξεις, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, κ. Βασιλικής Χαΐλη, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

            Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς να ανταλλάσσουν ευχές για υγεία, αγάπη και καλή Σαρακοστή.