Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 τιμήθηκε και φέτος στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας με την καθιερωμένη σχολική εορτή, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

       Αρχικά η χορωδία έψαλε το Απολυτίκιο της Αγίας Σκέπης, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η ανάγνωση της απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων για τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών. Ο Διευθυντής του Σχολείου μας, κ.Ιωάννης Ζαχαράκης, παρέδωσε τη σημαία στο μαθητή της Γ΄Λυκείου, Αθανάσιο Κατόπη, με τις  ευχές του για πρόοδο και προκοπή να συνοδεύουν το μαθητή. Παραστάτες ορίστηκαν οι μαθητές: Γεώργιος Κυροχρήστος (Β΄Λυκείου), Απόστολος Καραγκούνης (Α΄Λυκείου), Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος (Γ΄Γυμνασίου), Αναστάσιος Ζαχαρόπουλος (Β΄ Γυμνασίου) και Φώτιος Βάγιας (Α΄Γυμνασίου).

         Στη συνέχεια οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, ενώ η χορωδία, την επιμέλεια της οποίας είχε αναλάβει ο μουσικός του Σχολείου μας, κ. Ανάργυρος Βλάχος, με τη συνοδεία καθηγητών μουσικής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», πλαισίωσε την εκδήλωση, ταξιδεύοντας νοερά όλους τους παρευρισκομένους στην εποχή του 1940.

          Μετά το πέρας της εορτής, πραγματοποιήθηκε απονομή αριστείων προόδου στους αριστεύσαντες μαθητές κατά το σχολικό έτος 2021-2022, βραβείων προόδου στους πρωτεύσαντες ανά τάξη, ειδικών επαίνων για τους μαθητές εκείνους που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ δενέλειψαν και οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης στους μαθητές που σημείωσαν σημαντική πρόοδο. Να αναφερθεί ότι την επιμέλεια της εορτής είχε η εκπαιδευτικός του Σχολείου μας κ. Ελένη Σκεμπέ (φιλόλογος).

       Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία μαθητών  παρέστηστη Θεία λειτουργία και στηνεπίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, μετά το πέρας της οποίας οι μαθητές του Σχολείου μας συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση της πόλης. Την επιμέλεια της εμφάνισής τους είχε και πάλι η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κ.Βασιλική Χαΐλη-Μαδούρα.

           Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή και την εξαιρετική τους εμφάνιση, καθώς επίσης και στους εκπαιδευτικούς για τη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

 

«Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα» (Κωστής Παλαμάς)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!