Συνδιοργάνωση Μουσικής Εκδήλωσης ΕΚΠΑ και Ωδείου Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ»με «άρωμα»  Μικρασίας.

 

   Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

   Η εκδήλωση με θέμα «Μικράς Ασίας Αύρα Μελωδική» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Ευάγγελου Σπανού, ιδρυτή του Ομίλου Βιοϊατρικής.

   Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος και οι Κοσμήτορες της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης, ο οποίος τυγχάνει και απόφοιτος του Σχολείου μας και της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητής  Αχιλλέας Χαλδαιάκης.

   Στη συνέχεια η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ωδείου, με τίτλο: «Ένα μουσικό αυλάκι για να ποτίζει την παιδεία και τα παιδιά της περιφέρειας».

   Αμέσως μετά ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη μικτή χορωδία και την παραδοσιακή ορχήστρα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τη διεύθυνση του Διευθυντή του Ωδείου, Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ.

   Συγχαίρουμε θερμά όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης αλλά κυρίως τους μαθητές του Σχολείου μας, καθώς επίσης και τον καθηγητή Μουσικής κ.Ανάργυρο Βλάχο που συμμετείχαν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, δίνονταςγια μια ακόμα φορά το δυναμικό παρών και συντελώντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην ενθύμηση του ξεριζωμού, του πόνου και της προσφυγιάς. Γιατί οι μνήμες δεν πεθαίνουν. Απλώς ξαναζωντανεύουν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για οπτικό-φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ