Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η 30η Σεπτεμβρίου 2022 και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας γιόρτασε με εκδηλώσεις την αξία της άμιλλας και του αθλητισμού. Με το κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ζωή», υλοποιήθηκαν και φέτος οι αθλητικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κ. Χαΐλη Βασιλικής.

 

    Οι αθλητικές δράσεις, διάρκειας τριών περίπου ωρών, πραγματοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλου του μαθητικού δυναμικού. Συγκεκριμένα αφού προηγήθηκε προβολή οπτικοακουστικού υλικού, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την αξία του αθλητισμού αλλά και τα οφέλη της σωστής διατροφής στην υγεία του ανθρώπου. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες ασκήθηκαν στην καλαθοσφαίριση, στην πετοσφαίριση και στην επιτραπέζια αντισφαίριση καθώς επίσης και σε παραδοσιακούς χορούς και παιχνίδια όπως τα «σκλαβάκια». Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι παραπάνω δράσεις δε θα μπορούσαν να μην περιλαμβάνουν τη διοργάνωση εσωτερικών πρωταθλημάτων και αγώνων σκυταλοδρομίας ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η διδασκαλία ενός παραδοσιακού χορού από μαθήτρια του Σχολείου μας τόσο σε μαθητές όσο και εκπαιδευτικούς. 

     Σκοπός των παραπάνω δραστηριοτήτων ήταν να καταστεί σαφής η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου σε συνδυασμό με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε πράξη και το φετινό σύνθημα της Πανελλήνιας Ημέρας σχολικού αθλητισμού, «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ζωή». Επιπρόσθετα η ανάδειξη της αξίας της ευγενούς άμιλλας μέσα από τη συμμετοχή των μαθητών σε ομαδικά αθλήματα αποτέλεσε έναν επιπλέον στόχο του σημερινού εορτασμού.

     Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας του Σχολείου μας στην κ. Χαΐλη Βασιλική στην οποία οφείλεται η επιτυχής διοργάνωση καθότι ο σχεδιασμός, η προετοιμασία και η υλοποίηση των προαναφερθέντων δράσεων πραγματοποιήθηκαν υπό την επιμέλεια και καθοδήγησή της.

    Ευχόμαστε, τέλος, σε όλους μας τους μαθητές και τις μαθήτριες μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, καθώς και μεσιτείαις του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου κάθε επιτυχία στη ζωή τους.