Την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022, παραμονή του εορτασμού της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, τελέστηκε στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2022-2023. Το Εκκλησιαστικό Σχολείο άνοιξε και φέτος τις πύλες του, καλωσορίζοντας  και τα νέα μέλη τόσο της μαθητικής  όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τον Αγιασμό στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας τέλεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο οποίος επεφύλασσε στους μαθητές και στις μαθήτριες ιδιαιτέρως ευχάριστες εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, διένειμε, προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες σε όλους τους μαθητές που πραγματοποίησαν φέτος εγγραφή στο Σχολείο ενώ ειδικά για τις μαθήτριες δόθηκε μια επιπλέον δωροεπιταγή από γνωστό εμπορικό κατάστημα  της περιοχής.  Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί  ότι και φέτος, σε όλους τους  μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες του Σχολείου θα δίδεται η δυνατότητα δωρεάν φοίτησης στη Σχολή Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.  Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως, δε σταματούν εδώ, καθώς, όσοι από τους μαθητές το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ψηφιδωτού από το διακεκριμένο ζωγράφο και ψηφιδογράφο της πόλης Θεόδωρο Μώρη, απόφοιτο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Ραβένας. Και επειδή, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, «νοςγιήςν σώματι γιε», θα πρέπει και το σώμα να είναι υγιές για να είναι ονους υγιής, ο Μητροπολίτης μας, κατόπιν δικής του πάντοτε πρωτοβουλίας,  μεριμνώντας και για την άσκηση του σώματος, υποσχέθηκε πως μπορούν πλέον όλοι οι μαθητές να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα μπάσκετ από τον προπονητή της τοπικής ομάδας του Εσπέρου  Λαμίας, κ. Ιωάννη Σοφογιάννη. Οι παραπάνω δηλώσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, καταχειροκροτήθηκαν από όλους. Στο τέλος της ομιλίας του, δε, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ανακοινώσει ότι, εφεξής, ο νέος Διευθυντής της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως,θα είναι ο Αρχιμανδρίτης, π.  Ηρωδίων Ρίζος.

         Ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης,  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του,για μία ακόμη φορά, απέναντι στο πρόσωπο του Σεπτού Ποιμενάρχη μας, τόσο για τη διαρκή παρουσία του όσο και για την ουσιαστική στήριξη και αμέριστη συμπαράστασή του, την οποία αποδεικνύει παντοιοτρόπως, ενώ έκδηλη ήταν η χαρά του για το γεγονός ότι η Εκκλησιαστική Σχολή φέτος, αριθμεί 100 και πλέον μαθητές γεγονός που οφείλεται μεταξύ άλλων και στις συνεχείς προσπάθειες του Μητροπολίτη μας τα τελευταία χρόνια, για την ανάδειξή της.

Τον Αγιασμό του Σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, εκπροσωπώντας τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και πρώην Δήμαρχος Λαμιέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος. Επίσης παρέστησαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στ. Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδας κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο  Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Σχολείου μας και Συντονιστής Θεολόγων του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος. Παρόντες στον Αγιασμό ήταν, επίσης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευμορφία Ρουποτιά-Σκαμαγκούλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών του Ν. Φθιώτιδος κ. Σοφία Αντωνοπούλου, η κ. Ναταλία Μεϊδάνη, μέλος της Σχολικής Εφορείας του Σχολείου, Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φθιώτιδος, αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου, π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, οι περισσότεροι από τους οποίους τυγχάνουν απόφοιτοι του Σχολείου μας καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου.

Είθε, διά μεσιτειώντων Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Λαμίας, καθώς και μεσιτείαις του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, το φετινό σχολικό έτος, 2022 – 2023, να είναι για όλους μας δημιουργικό και γεμάτο  έμπνευση και επιτυχίες!

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ