Δράσεις στη Σχολή μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022.

Safer Internet Day

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 εορτάσθηκε στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Καθιερώθηκε το έτος 2004 με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Viviane Reding, η οποία ήταν αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Επικοινωνίας, με σκοπό να προωθήσει την ορθή χρήση του διαδικτύου. Έτσι, τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνου, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνισθούν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Φέτος, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας συμμετείχε σε διαδικτυακή ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία της κ. Ελένης Καττή, εκπαιδευτικού ΠΕ86 του Σχολείου μας.

Σκοπός όλων μας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να αποτελούν τους υπεύθυνους και ενημερωμένους ψηφιακούς πολίτες του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος.

Ευχόμαστε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, οι μαθητές μας να ασκούνται ώστε να χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία με άνεση αλλά και σύνεση, προς προκοπήν βίου και δόξαν Θεού, επωφελούμενοι από τα πολλά θετικά που μπορεί αυτή να προσφέρει, αλλά προσέχοντας να μην παγιδευθούν στις σκοτεινές ατραπούς του διαδικτύου!

Γένοιτο!