Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

8i Panellinia Imera Sxolikou Athlitismou

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας, στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, κ. Βασιλικής Χαΐλη και με τη συνδρομή όλων των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας. Η υλοποίηση των φετινών αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων είχε το κοινό σύνθημα «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Οι αθλητικές δραστηριότητες του Σχολείου μας είχαν διάρκεια δύο ωρών (120 λεπτών) και υλοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ασκήθηκαν στο ποδόσφαιρο, στην καλαθοσφαίριση (μπάσκετ), στο τρέξιμο, αλλά και σε παραδοσιακούς χορούς και παιχνίδια, όπως τα «μήλα» και το «σχοινάκι».

Σκοπός όλων των δραστηριοτήτων ήταν να γίνει αντιληπτό ότι η άθληση είναι μία ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους. Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα οφέλη του «ευ αγωνίζεσθαι», τονίσθηκε η αξία του αθλητισμού για την ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία των ατόμων. Πραγματικά, η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτέλεσαν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού.

Κατά τη διεξαγωγή των δράσεων τηρήθηκαν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα σε σχετικές εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2.

Ευχόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, πάντα να απολαμβάνουν επιτυχίες και ευόδωση των στόχων τους!

«Citius, Altius, Fortius (Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά)»!
«Μότο» των Ολυμπιακών αγώνων από τον Πιέρ ντε Κουμπερντέν, τον αναβιωτή των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}