Αγιασμός που τελέστηκε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 13-09-2021, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22.

Agiasmos2021

Αγιασμός στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα περισσής συγκίνησης, υπερηφάνειας και ελπίδας, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, παραμονή του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, τελέστηκε στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2021-2022. Με έντονο το συναίσθημα της χαράς και της προσμονής, το Εκκλησιαστικό Σχολείο υποδέχτηκε ξανά τους μαθητές και τις μαθήτριές του, καλωσορίζοντας ενθέρμως και τα καινούργια μέλη της μαθητικής κοινότητας.

Τον Αγιασμό στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας τέλεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο οποίος επεφύλασσε στους μαθητές και στις μαθήτριες ιδιαιτέρως ευχάριστες εκπλήξεις στο πέρας του Αγιασμού, για τις οποίες η σχολική μας κοινότητα τον ευχαριστεί από καρδιάς! Συγκεκριμένα, διένειμε, ως κίνητρο μαθησιακής ενεργοποίησης και επιβράβευσης, προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες στους μαθητές και στις μαθήτριες που πραγματοποίησαν φέτος εγγραφή στο Σχολείο, αλλά και σε όλους τους πρωτεύσαντες του παρελθόντος σχολικού έτους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στην παροχή από τον Ποιμενάρχη μας δωροεπιταγής προς τα κορίτσια που φοιτούν στο Εκκλησιαστικό Σχολείο. Παράλληλα, πρέπει να επισημάνουμε ότι και φέτος, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν ΔΩΡΕΑΝ στη Σχολή Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Τον Αγιασμό του Σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, εκπροσωπώντας τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, καθώς και ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς. Επίσης, παρέστησαν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο πρώην Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τη λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής κ. Δημήτριος Αργυρίου. Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας κ. Αικατερίνη Καλογήρου, καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδας κ. Ανδρέας Ιωακείμ. Παρόντες στον Αγιασμό ήταν, όπως κάθε φορά, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, καθώς και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, οι περισσότεροι από τους οποίους τυγχάνουν απόφοιτοι του Σχολείου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Αγιασμού τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον Covid 19.

Είθε, διά μεσιτειών των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, Εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, το φετινό σχολικό έτος, 2021-2022, να είναι για όλους μας δημιουργικό και γεμάτο επιτυχίες!

Φωτογραφίες

Εικόνα{{$index + 1}}