Την Τρίτη 17-11-2020 το Σχολείο μας τίμησε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Polytechneio

Γιορτή του Πολυτεχνείου 2020
Επέτειος της 17ης Νοεμβρίου 1973

Με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία μας και στα διδάγματα της μαχητικότητας και του ηρωισμού που επιδεικνύουν οι Έλληνες σε κάθε δύσκολη ιστορική συγκυρία, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας μία ψηφιακή παρουσίαση αφιερωμένη στην Επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Η προβολή βίντεο-ντοκουμέντων από εκείνη την ιστορική περίοδο μας «ταξίδεψαν» όλους νοερά σε εκείνες τις ταραγμένες ημέρες. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν σε όλους μας τα διαχρονικά μηνύματα της παρουσίασης του ποιήματος «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη. Την επιμέλεια της διαδικτυακής μας εορτής είχε η καθηγήτρια του Σχολείου μας, κυρία Κέππα Μαγδαληνή.

Για μία ακόμη φορά συνειδητοποιήσαμε έντονα ότι οι θυσίες για την Δημοκρατία είναι ένα διαχρονικό πρότυπο προς μίμηση! Επομένως, στόχος όλων μας οφείλει να είναι η επαγρύπνηση και η συνεχής ενεργοποίηση, με απώτερο σκοπό ένα αισιόδοξο μέλλον για όλους μας, πάντοτε με τη Βοήθεια του Κυρίου.