Στις 9 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, το Σχολείο μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως.

Agios Nektarios

Το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα

Εορταστικές δράσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου
προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, ημέρα έναρξης των διαδικτυακών μαθημάτων στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας, πραγματοποιήθηκαν, με ομολογουμένως πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του Covid-19, εορταστικές δράσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού και Προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του Σχολείου μας κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων παρακολούθησαν ενημερωτικά βίντεο για τον Βίο και το πολυσχιδές Έργο του Αγίου Προστάτη των Εκκλησιαστικών Σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Νεκτάριος χρημάτισε Διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και συνέβαλε καθοριστικά στην εδραίωση και αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Παιδείας στη χώρα μας. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας αυτή τη συμβολή του στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, όρισε η 9η Νοεμβρίου κάθε χρόνου να είναι αφιερωμένη για τα Εκκλησιαστικά Λύκεια της χώρας στον προστάτη Άγιό τους, τον Άγιο Νεκτάριο.

Εντύπωση σε όλους τους μαθητές έκανε και το γεγονός ότι ο Άγιος Νεκτάριος, κατά τη διάρκεια της ζωής του, έζησε για ορισμένο χρονικό διάστημα στη Λαμία και κήρυξε το θέλημα του Θεού ως Ιεροκήρυκας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας. Τα λόγια του ήταν πάντα παραινετικά προς τη νέα γενιά, στην οποία ο ίδιος προσέδιδε ιδιαίτερη αξία.

Παράλληλα, τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Σχολείου μας, με μεγάλη τιμή και ευλάβεια, αλλά και με τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα, Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου από τον π. Χρήστο Καραγιάννη, Εφημέριο της ενορίας Αγίου Κων/νου και Ελένης Ν. Μαγνησίας.

Όλοι προσευχόμαστε ο Άγιος Νεκτάριος να μας προστατεύει, ιδίως κατά τη δύσκολη υγειονομική πραγματικότητα που βιώνουμε, και, ως φωτεινός οδοδείκτης, πάντα να μας καθοδηγεί στην ενάρετη και Θεάρεστη ζωή.