Την Τρίτη 27-10-2020 στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τμηματικές σχολικές εκδηλώσεις, τηρουμένων των οδηγιών του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19.

Με μία λιτή, αλλά συνάμα συγκινητική παρουσίαση το Σχολείο μας τίμησε τον επικό αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον ιταλικό επεκτατισμό, αλλά και τη σθεναρή αντίσταση του λαού μας απέναντι στην τριπλή κατοχή της πατρίδας μας. Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε η κ. Παρασκευή Κορμάζου, φιλόλογος του Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Λαμίας.

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Διευθυντής του Σχολείου μας, κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, παρέδωσε τη Σημαία στον μαθητή της Γ' τάξης του Λυκείου Παναγιωτόπουλο Ταξιάρχη-Μιχαήλ, ενώ αναγνώσθηκε η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τους παραστάτες της φετινής σχολικής χρονιάς. Παραστάτες είναι οι μαθητές-τριες του Σχολείου μας: Κατσαντώνης Γεώργιος (Β' Λυκείου), Μελισσουργού Μαγδαληνή (Α' Λυκείου), Κυροχρήστος Γεώργιος (Γ' Γυμνασίου), Κραββαρίτης Γεώργιος (Β' Γυμνασίου) και Λαμπροπούλου Ευτυχία (Α' Γυμνασίου).

Επίσης, επιδόθηκαν αριστεία και βραβεία στους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές του σχολικού έτους 2019-2020.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν στους αριστεύσαντες μαθητές του Σχολείου μας έπαινοι, συνοδευόμενοι από χρηματικό βραβείο ύψους εκατό (100) ευρώ έκαστο, εις μνήμην του π. Λάμπρου Τσέτσου, εφημερίου, εν ζωή, του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Νέου Αργυρίου Ευρυτανίας. Τα βραβεία χρηματοδοτούνται από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγάθωνος π. Γερμανό Γιαντσίδη, σε συνέχεια της παράδοσης που καθιέρωσε το 1991 και χρηματοδοτούσε μέχρι την κοίμησή του ο μακαριστός Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγάθωνος π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν σε μαθητές του Σχολείου μας και ειδικοί έπαινοι. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν έπαινοι ως εξής:

  • Στους μαθητές-μέλη της χορωδίας του Σχολείου μας για την ηχογράφηση/δημιουργία ψηφιακού δίσκου ακτίνας (CD) με τον γενικό τίτλο «Ψαλτοτράγουδα».
  • Στους μαθητές-μέλη της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Εκκλησιαστικού Λυκείου για τη νίκη τους στην Α' Φάση των σχολικών αγώνων καλαθοσφαίρισης Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Δ.Δ.Ε. Ν. Φθιώτιδας.
  • Στους μαθητές που διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning.
  • Στους μαθητές που συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Διακόσια χρόνια από το 1821».
  • Τέλος, ειδικός έπαινος δόθηκε και στους μαθητές της Β' τάξης Λυκείου του σχ. έτους 2019-2020, οι οποίοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα (προσφορά σε Γηροκομεία και σε Ορφανοτροφεία της πόλης).

Την επόμενη ημέρα οι μαθητές μας παρακολούθησαν την επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Λαμίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών.

Το Σχολείο μας συγχαίρει θερμά όλους τους συμμετασχόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και τους βραβευθέντες μαθητές μας! Είθε οι αγώνες των προγόνων μας να παραδειγματίζουν και να καθοδηγούν τόσο τους ίδιους, όσο και ολόκληρη τη σχολική μας κοινότητα!

«Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων»!

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Οπτικοακουστικό υλικό

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}