Εορταστική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Treis Ierarches 2020

Εορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου 2020
στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας

Την τιμητική τους είχαν την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, οι Τρεις Ιεράρχες, οι επιφανείς Άγιοι και θεολόγοι, Βασίλειος ο Μέγας, Ιωάννης ο Χρυσόστομος και Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, προστάτες των Γραμμάτων και της εκπαίδευσης!

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας, όπως κάθε χρόνο, τιμώντας «τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος», εκκλησιάζεται σύσσωμο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης μας, όπου τελείται πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Έτσι και φέτος, ολόκληρη η σχολική μας κοινότητα, Διευθυντής, εκπαιδευτικοί και μαθητές, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Καθεδρικό Ναό της πόλης μας για την Θεία Λειτουργία. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου π. Άγγελου Ανθόπουλου και αρκετών κληρικών. Με πατρικά λόγια αγάπης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των σχολείων της πόλης για την ευλαβική παρουσία και συμμετοχή τους στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτός εδώ ο χώρος παιδιά μου, είναι το σπίτι σας, είναι ο χώρος σας, το καταφύγιό σας, το δικό σας στέκι. Η Εκκλησία είναι χώρος οικογένειας, που χωράμε όλοι και κυρίως είναι ο δικός σας χώρος. Σας ευχαριστώ, διότι τα παιδιά της Λαμίας, τα παιδιά της Φθιώτιδος ήδη μου έχετε διδάξει πολλά».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας κ. Γεώργιος Σκαφίδας, απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, ο οποίος, με γλαφυρό και τεκμηριωμένο λόγο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης, οι Τρεις Ιεράρχες, αιώνες τώρα, μαρτυρούν με τη ζωή και τα συγγράμματά τους ότι το κήρυγμα σωτηρίας του Ιησού Χριστού και της Εκκλησίας έχει πανανθρώπινο και οικουμενικό χαρακτήρα».

Είθε οι Τρεις Ιεράρχες να φωτίζουν μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο του Σχολείου μας όσο και όλων των σχολείων της χώρας, για κατά Θεόν προκοπή και πρόοδο στη ζωή τους!

Ηχητικό

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}