Στις 25 Οκτωβρίου 2019 στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου στο Σχολείο μας

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των μαθητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας η σχολική εορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μετά την ανάγνωση του μηνύματος της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων οι μαθητές παρουσίασαν την γιορτή που είχαν ετοιμάσει με ιδιαίτερο μεράκι και με την πολύτιμη αρωγή και στήριξη των καθηγητών κ.κ. Καλαντζή Χρήστου, φιλολόγου και Κέππα Μαγδαληνής, Χημικού, που είχαν αναλάβει την διοργάνωση. Η χορωδία, υπό την καθοδήγηση της κ. Γούση Βασιλικής, Μουσικού, έντυσε μουσικά την εκδήλωση άρρηκτα δεμένα με αυτήν την περίοδο της ελληνικής ιστορίας αλλά και τραγούδια που μάλλον είχαμε ξεχάσει όπως «Ο μικρός ήρως». Μαθητές του σχολείου απήγγειλαν ποιήματα τιμώντας τη θυσία των Ελλήνων και το ηρωικό έπος του ΄40.

Ακολούθησε, όπως προβλέπεται, ο ορισμός του σημαιοφόρου και των παραστατών. Απονεμήθηκαν αριστεία προόδου στους αριστεύσαντες μαθητές, βραβεία προόδου στους πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τάξης καθώς και έπαινοι προσωπικής βελτίωσης στους μαθητές που σημείωσαν σημαντική πρόοδο στην επίδοσή τους. Επιπλέον επιδόθηκαν ειδικοί έπαινοι σε μαθητές που διακρίθηκαν για ιδιαίτερες πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Επίσης δόθηκαν βραβεία, συνοδευόμενα από χρηματικό ποσό ύψους 100 ευρώ έκαστο, εις μνήμην του πατρός Λάμπρου Τσέτσου, εφημερίου εν ζωή του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, Νέου Αργυρίου Ευρυτανίας. Τα χρήματα των βραβείων κατέβαλε εξ ιδίων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π. Γερμανός Γιαντσίδης, απόφοιτος και αυτός της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, έχοντας πάρει εδώ και δύο χρόνια τη σκυτάλη από τον μακαριστό Ηγούμενο της Αγάθωνος π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, ο οποίος είχε καθιερώσει τα βραβεία. Μάλιστα, από φέτος, με πρωτοβουλία του π. Γερμανού, το χρηματικό έπαθλο διπλασιάσθηκε. Τέλος, απονεμήθηκαν προφορικοί έπαινοι στους μαθητές του σχολείου που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2019.

Αμέσως μετά τη σχολική εορτή αντιπροσωπεία μαθητών μας με την σημαία επικεφαλής πήρε μέρος στην τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Ηρώο της Λαμίας.

Τη Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου, το Σχολείο συμμετείχε στην καθιερωμένη παρέλαση της πόλης με τους μαθητές μας να παρελαύνουν με υπερηφάνεια και κοσμιότητα τιμώντας το ένδοξο παρελθόν των Ελλήνων, τιμώντας τη θυσία των προγόνων μας οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της πατρίδας. Όπως κάθε χρόνο απέσπασαν τα εύσημα για την παρουσία τους, χαροποιώντας γονείς και καθηγητές, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας, τιμώντας και την Εκκλησιαστική μας Σχολή.

Ευχόμαστε οι Άγιοι Νεκτάριος, Στυλιανός και Αικατερίνη, έφοροι και προστάτες κραταιοί της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, να μεσιτεύουν υπέρ της σχολικής μας κοινότητας, να μεσιτεύουν υπέρ όλων των σχολείων, να εμψυχώνουν και να φωτίζουν τη νεολαία μας, να φυλάττουν την πατρίδα μας από κάθε κακό!

Ζήτω η Ελλάς!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}