Στις 8 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, το Σχολείο μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως.

Εορτή Αγίου Νεκταρίου στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Την 8η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο, προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Αρχικά, το Σχολείο μας συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας που τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης της Συνοικίας Νέας Μαγνησίας, όπου έψαλε η χορωδία των μαθητών του Σχολείου μας.

Στη συνέχεια, αφού επέστρεψαν οι μαθητές στο Σχολείο, παρακολούθησαν επίκαιρη ταινία και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που επιμελήθηκε ο θεολόγος εκπαιδευτικός κ. Μουστάκας Κωνσταντίνος. Η μαθητική χορωδία έψαλε επίκαιρους ύμνους, όπως το απολυτίκιο και τα μεγαλυνάρια του Αγίου καθώς και τον ύμνο «Αγνή Παρθένε Δέσποινα…» που αποτελεί ποίημα δικό του, τεκμήριο της ευλάβειας και του σεβασμού του Αγίου Νεκταρίου προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν προβλήθηκε video αναφερόμενο στον Βίο του Αγίου, όπου υπογραμμίστηκε το έργο που προσέφερε ως ιερουργός, πνευματικός, συγγραφέας, υμνογράφος αλλά και φυσιολάτρης αφού τονίσθηκε η μεγάλη αγάπη του Αγίου προς τα δέντρα και τη φύση.

Η εορτή έκλεισε με διαγωνισμό συμπλήρωσης σταυρόλεξου με λέξεις από τον βίο του Αγίου και με έπαθλο ένα λογοτεχνικό βιβλίο, καθώς με μικρό κέρασμα που προσέφερε ο εκπαιδευτικός κ. Μουστάκας Κωνσταντίνος.

Να έχουμε την ευχή του Αγίου Νεκταρίου και εμείς και τα Εκκλησιαστικά μας Σχολεία!

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}