Βράβευση των αριστούχων κατά το Β' τετράμηνο 2021-22 μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Vravevsi aristouxon mathiton

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας για τη βράβευση των αριστευσάντων μαθητών, Β΄ Τετραμήνου 2021-2022, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Μία ιδιαιτέρως εορταστική και συγκινητική ημέρα, με ποικίλες δράσεις και εκπλήξεις, βίωσαν οι μαθητές, οι μαθήτριες και όλο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Λαμίας την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Πρόεδρος της Σχολικής μας Εφορείας, κ.κ. Συμεών, βρέθηκε για άλλη μία φορά κοντά στη σχολική μας κοινότητα, προκειμένου να επιδώσει χρηματικά βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων, Γυμνασίου και Λυκείου, κατά το Β΄ τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Το βραβείο τους ήταν μία προπληρωμένη πιστωτική κάρτα, η οποία είχε «φορτισθεί» με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Παράλληλα, τη χαρμόσυνη αυτή εκδήλωση διάνθισε και η παρουσίαση έργων αγιογραφίας που φιλοτέχνησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας, τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος της «Βυζαντινής Εικονογραφίας», όσο και για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς πανελλήνιας εμβέλειας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Εικονογραφίας κ. Ζωής Καραμαλίγκα.

Αμέσως έπειτα, προσφέρθηκε πλούσιο γεύμα προς όλους, προσκεκλημένους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, φιλόφρον κέρασμα του Σχολείου μας.

Και βέβαια, μια τόσο όμορφη και χαρμόσυνη εκδήλωση δεν ήταν δυνατό παρά να γίνει εν χορδαίς και οργάνοις! Αυτή, λοιπόν, η εορταστική ατμόσφαιρα επισφραγίσθηκε με την παρουσίαση τμημάτων παραδοσιακού χορού των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας, υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού κ. Βασιλικής Χαΐλη. Επιπλέον, την εορταστική εκδήλωση κάλλυνε με υπέροχες μελωδίες η μαθητική μας χορωδία, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Βυζαντινής Μουσικής του Σχολείου μας κ. Δέσποινας Καρρά.

Τα πιο ωραία, όμως, τα είχαμε κρατήσει για το τέλος! Η καλλικέλαδος κ. Καρρά πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε δημοτικά τραγούδια, φανερώνοντας σε όλους μας τις επιδόσεις της και στην παραδοσιακή μας μουσική, είδος το οποίο επιτυχημένα υπηρετεί επί χρόνια. Την συνόδευσε ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, την οποία απήρτιζαν οι κ.κ. Βαγγέλης Μπακόπουλος (κλαρίνο), Περικλής Ζήσης (λαούτο) και Δημήτρης Ρούσκας (κρουστά). Όλοι τους προσφέρθηκαν και έπαιξαν αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε θερμότατα για την ευγενή αγάπη τους! Ακόμη δύο τραγούδια απέδωσε η εκπαιδευτικός μας κ. Ξανθή Τσαπάρα, καθηγήτρια Γερμανικών, ενώ η εορταστική μας ευωχία ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα τραγούδι, παραγγελία, μάλιστα, του Μητροπολίτη μας! Ο Διευθυντής του Ωδείου της Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Ανδρέας Ιωακείμ πήρε και αυτός το μικρόφωνο και με δεύτερες φωνές τις κ. Καρρά και κ. Τσαπάρα, τραγούδησε το άσμα που ζήτησε ο Σεβασμιώτατος, κλείνοντας πολύ όμορφα και μελωδικά την εκδήλωσή μας.

Στο τέλος, ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, διερμηνεύοντας τα αισθήματα ολόκληρης της σχολικής μας κοινότητος, προσέφερε στον Μητροπολίτη μας και σε όλους τους συντελεστές της όμορφης αυτής εκδήλωσής μας, φιλόφρονα δώρα, αντίδωρο καρδιάς για την αγάπη και την στήριξή τους.

Την τελετή της Βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Λαμιέων κ. Ευμορφία Ρουποτιά - Σκαμαγκούλη, η Τοπική Σύμβουλος Ν. Μαγνησίας Δ. Λαμιέων κ. Βασιλική Κατόπη, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Στερεάς Ελλάδας και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ΠΕ01, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, ΠΕ80, Περ. Στερεάς Ελλάδας κ. Αντώνιος Σπανός, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Διευθυντής του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας Λαμίας Πρωτ. π. Χρήστος Καραγιάννης, απόφοιτος του Σχολείου, τα μέλη της Σχολικής Εφορείας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κ. Ναταλία Μεϊδάνη, κ. Οδυσσέας Γκοτζαμάνης και κ. Κωνσταντίνα Συλεούνη, η πρώην εκπαιδευτικός, ΠΕ02, του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κ. Αλεξάνδρα Βαμβακά, καθώς και σύσσωμη η σχολική κοινότητα του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, εκπαιδευτικοί, μαθητές/-τριες και προσωπικό.

Η βράβευση των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς ευεργετικών ενεργειών του Σεπτού Ποιμενάρχου μας για τη στήριξη και ενίσχυση του Σχολείου μας. Συνάμα συνιστά εφαλτήριο ενεργοποίησης του μαθητικού δυναμικού του Σχολείου για περαιτέρω προσπάθειες πνευματικής και ηθικο-κοινωνικής προόδου.

Εκπροσωπώντας τα συναισθήματα σύμπασας της σχολικής μας κοινότητας, εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τις ολοκάρδιες ευχαριστίες μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών και ευχόμαστε οι Άγιοι Νεκτάριος, Στυλιανός και Αικατερίνη, Προστάτες της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, να του χαρίζουν υγεία κατ΄ άμφω και δύναμη στο πολυσχιδές και εμπνευσμένο έργο του!

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}