Βράβευση σε μαθητικό διαγωνισμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα το θαύμα και το όραμα του 2021.

Vravevsi se mathitiko diagonismo tis I.M. Fthiotidos

Βράβευση μαθήτριας Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας
στον Μαθητικό Διαγωνισμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, με θέμα
«Το θαύμα του 1821 και το όραμα του 2021 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του τότε και του σήμερα»

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας ανακοινώνει τη βράβευση, με το Α΄ Βραβείο τραγουδιού, της Μαγδαληνής Μελισσουργού, μαθήτριας της Α΄ τάξης του Λυκείου μας, σε Μαθητικό Διαγωνισμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των διακοσίων ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού και με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών, Μακρακώμης, Στυλίδας, Δομοκού, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας - Ελάτειας, διοργάνωσε εκπαιδευτικό - πολιτιστικό πρόγραμμα/διαγωνισμό, με θέμα «Το θαύμα του 1821 και το όραμα του 2021 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του τότε και του σήμερα».

Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας έλαβε μέρος στον Διαγωνισμό με έξι συμμετοχές, ενώ οι συνολικές συμμετοχές ανήλθαν στις 225, με 400 μαθητές να τις στελεχώνουν! Η βραβευθείσα μαθήτριά μας συμμετείχε τραγουδώντας το τραγούδι «Ο εχθρός παραμονεύει», σε μουσική και στίχους δικούς της. Επιβλέπων εκπαιδευτικός ήταν ο κ. Ανάργυρος Βλάχος, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Σχολείο μας.

Ηχητικό: Ο εχθρός παραμονεύει

Η εκδήλωση, στην οποία παρουσιάσθηκαν οι μαθητικές δημιουργίες που διακρίθηκαν και απονεμήθηκαν τα βραβεία, έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου 2021, ημέρα Πέμπτη, στην πλατεία «Αθανασίου Διάκου» στη Λαμία.

Συγχαίρουμε θερμά την βραβευθείσα μαθήτρια του Σχολείου μας Μαγδαληνή Μελισσουργού, καθώς και τον επιβλέποντα εκπαιδευτικό της κ. Ανάργυρο Βλάχο, εκπαιδευτικό Βυζαντινής Μουσικής, για αυτή τους τη διάκριση! Επίσης, συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό!

Μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, ευχόμαστε σε όλους τους συμμετασχόντες, διακριθέντες και μη, καθώς στο ιστορικό μας Σχολείο, πολλές επιτυχίες και στο μέλλον!

———

Περισσότερα: Ι.Μ. Φθιώτιδος

Εικόνα {{$index + 1}}