Βράβευση των αριστούχων κατά το Β' τετράμηνο 2020-21 μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Vravevsi aristouxon mathiton

Βράβευση των αριστούχων μαθητών και μαθητριών του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κατά το Β' τετράμηνο του σχολικού έτους 2020-2021!

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, ημέρα της Απόδοσης του Πάσχα, η βράβευση των αριστούχων μαθητών και μαθητριών του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Πρόεδρος της Σχολικής μας Εφορείας κ. Συμεών βράβευσε τους είκοσι έναν αριστεύσαντες κατά το δεύτερο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Το βραβείο τους ήταν μία προπληρωμένη πιστωτική κάρτα, η οποία είχε «φορτισθεί» με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Επιπροσθέτως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε ότι θα συνεχισθεί για όλους τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας το δικαίωμα της δωρεάν φοίτησης στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», ενώ, επίσης, επισήμανε ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα δοθούν επιπλέον κίνητρα σε όποιον μαθητή ή μαθήτρια εγγραφεί στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προσέφερε σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας το σύντομο συγγραφικό πόνημα του κ. Σοφοκλή Δημητρακόπουλου με τίτλο «Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως. Πρώτη εκατονταετία από την κοίμησή του», το οποίο και απέστειλε ως ευλογία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους μαθητές και ιεροσπουδαστές των Εκκλησιαστικών Σχολών, με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, ακοιμήτου και κραταιού Προστάτου της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ενός εκ της χορείας των Φθιωτών Αγίων.

Την τελετή βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους: η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Dr κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας Dr κ. Χρήστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Στερεάς Ελλάδας και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας Dr κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας κ. Αικατερίνη Καλογήρου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας κ. Παναγιώτα Χουλιάρα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Παπαχρήστου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδας Dr κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Πρωτ. π. Δημήτριος Ατματζίδης και ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας Λαμίας Πρωτ. π. Χρήστος Καραγιάννης.

Τη γιορτινή αυτή εκδήλωση επισφράγισε η παρουσίαση έργων αγιογραφίας που φιλοτέχνησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας στο μάθημα της «Εικονογραφίας» υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Ζωής Καραμαλίγκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μάθημα είχε το δικό του χώρο, μία νεότευκτη αίθουσα, το άρτι δημιουργηθέν «Εργαστήριο Εικονογραφίας» του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Η βράβευση των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς ευεργετικών ενεργειών του Σεπτού Ποιμενάρχου μας για τη στήριξη και ενίσχυση του Σχολείου μας. Συνάμα συνιστά εφαλτήριο ενεργοποίησης του μαθητικού δυναμικού του Σχολείου για περαιτέρω προσπάθειες πνευματικής και ηθικο-κοινωνικής προόδου.

Εκπροσωπώντας τα συναισθήματα σύμπασας της σχολικής μας κοινότητας, εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τις ολοκάρδιες ευχαριστίες μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών και ευχόμαστε οι Άγιοι Νεκτάριος, Στυλιανός και Αικατερίνη, Προστάτες της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, να του χαρίζουν υγεία κατ΄ άμφω και δύναμη στο πολυσχιδές και εμπνευσμένο έργο του.

———

Περισσότερα: Ι.Μ. Φθιώτιδος

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}