Βράβευση σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Διακόσια Χρόνια από το 1821».

Ioannis Kapodistrias

Βράβευση μαθητή Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λαμίας
στον Γ´ πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Διακόσια Χρόνια από το 1821».

Με περισσή χαρά και ικανοποίηση το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας ανακοινώνει τη βράβευση του Γεωργίου Κυροχρήστου, μαθητή της Γ´ τάξης του Γυμνασίου μας, στον Γ´ πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, για το σχολικό έτος 2020-2021, με θέμα: «Διακόσια Χρόνια από το 1821». Πρόσκληση συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό είχαν απευθύνει η Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘ, σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Ο μαθητής μας, με την καθοδήγηση της φιλολόγου του Σχολείου μας κ. Παρασκευής Κορμάζου, πήρε μέρος στον διαγωνισμό δημιουργώντας ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Ιωάννης Καποδίστριας: Ελλάδα - Ελευθερία - Πίστη». Η συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους παρουσιάζει με τρόπο ευσύνοπτο και επιτυχή τα κυριότερα στοιχεία της θυσιαστικής ζωής και του διαχρονικής αξίας έργου του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Η ταινία βραβεύθηκε, λοιπόν, σε Πανελλήνιο επίπεδο κατακτώντας μία από πέντε πρώτες θέσεις, με κριτήρια τη συνάφεια με το θέμα, την πρωτοτυπία, την αισθητική απόδοση και την υλοποίηση των στόχων του εκπαιδευτικού προγράμματος. Οι διακριθέντες μαθητές θα λάβουν ως βραβείο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ταμπλέτα. Επίσης, αναλόγως των υγειονομικών περιστάσεων, οι βραβευθέντες μαθητές από όλη την Ελλάδα θα γίνουν δεκτοί, εν ευθέτω χρόνω, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή του Σχολείου μας Γεώργιο Κυροχρήστο, καθώς και την επιβλέπουσα εκπαιδευτικό κ. Παρασκευή Κορμάζου για αυτή τους τη διάκριση και ευχόμαστε πολλές επιτυχίες και στο μέλλον για το Σχολείο μας! Ευχόμαστε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, τόσο η εκπαιδευτικός μας όσο και ο μαθητής μας να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους!

Αποτελέσματα

Βίντεο