Διδακτική επίσκεψη της Β Λυκείου στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, καθώς και στην Έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου του τρέχοντος σχολικού έτους, η Β Λυκείου του σχολείου μας επισκέφθηκε τα Γενικά Αρχεία το Κράτους, στο πλαίσιο της δράσης της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης «Εμβάθυνση στην ιστορία του Εκκλησιαστικού Σχολείου και της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης» (υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Βαμβακά). Η προϊσταμένη των ΓΑΚ κυρία Βακιρτζηδέλη έκανε αναλυτική και πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Επισκεφθήκαμε, επίσης, την Έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας με θέμα «Η Τεχνολογία βλάπτει την υγεία;» (υπεύθυνη: Πηνελόπη Κακλή) και παρακολουθήσαμε τη σχετική παρουσίαση από την κυρία Βε.

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου και οι συνοδοί καθηγητές Χρήστος Καλαντζής, Αλεξάνδρα Βαμβακά, Πηνελόπη Κακλή και Μάγδα Κέππα, ενημερωθήκαμε, πλουτίσαμε τις γνώσεις μας σχετικά με τα παραπάνω θέματα, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με τους αρμόδιους, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη