Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του σχολείου στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη 9-5-2019 μέχρι την Κυριακή 12-5-2019.

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών από όλες τις τάξεις του Λυκείου, τετραήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δύο σχολικών προγραμμάτων που «έτρεξαν» στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς: Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα «Μην απορρίπτεις τα απορρίμματα» και το πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων «Εξερευνώντας τα ανάκτορα της Μινωικής Κρήτης».

Η διαμονή στη Θεσσαλονίκη για τρεις βραδιές υπήρξε από μόνη της μια ξεχωριστή εμπειρία! Η όμορφη συμπρωτεύουσα, η πολυπολιτισμική πόλη, η κοσμοπολίτισσα με το ευρωπαϊκό ύφος, μας χάρισε όμορφες στιγμές για επικοινωνία και διασκέδαση στην παραλία και στα Λαδάδικα, αλλά και για γνώση: Ο Άγιος Δημήτριος, η Αγία Σοφία, ο Λευκός Πύργος, η γνωστή Ροτόντα κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη απολαύσαμε, επιπλέον, τη γενναιόδωρη υποδοχή και φιλοξενία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, εκλεκτού αποφοίτου της Σχολής μας, όταν την Κυριακή των Μυροφόρων εκκλησιαστήκαμε στον Ι.Ν. της Αναστάσεως στους Αμπελόκηπους, αλλά και τη συναδελφική θερμή διάθεση της Διευθύντριας, των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Εκκλησιαστικού Σχολείου Νεαπόλεως, το οποίο είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε.

Δύο σημαντικές προσκυνηματικές και εκπαιδευτικές εξορμήσεις με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη εμπλούτισαν τη διαμονή μας στη Βόρεια Ελλάδα: Το προσκύνημα στον Τάφο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη που βρίσκεται στο πανέμορφο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής και η επίσκεψη στη Βεργίνα, όπου περιηγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Αιγών, γνωρίσαμε το Μουσείο και τους Βασιλικούς Μακεδονικούς Τάφους και ενθουσιαστήκαμε από την ξενάγηση, τα ευρήματα και τις ιστορικές πληροφορίες που αποκομίσαμε. Αλλά και η ακόλουθη μεσημεριανή ανάπαυλα στην κοντινή πόλη της Βέροιας μας χάρισε στιγμές απόλαυσης.

Συνολικά, ζήσαμε ένα τετραήμερο «γεμάτο» και δημιουργικό, μέσα σε κλίμα υπευθυνότητας, επικοινωνίας, καλής διάθεσης και συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας, εκπαιδευτικών και μαθητών. Εμπειρία μοναδική σε γνωστικό, επικοινωνιακό και ψυχαγωγικό επίπεδο που ελπίζουμε να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον!

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}