Διάκριση του Σχολείου μας στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα/Διαγωνισμό που είχε ως θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Και πάλιν ο Πόντος…
Νεα διάκριση για το Σχολειο μας!

Η σχέση του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Λαμίας με τον Πόντο φαίνεται πως είναι από εκείνες που αντέχουν στο χρόνο!

Όπως είναι γνωστό, οι τελειόφοιτοί μας του σχολικού έτους 2015-2016 είχαν πραγματοποιήσει την πολυήμερη εκπαιδευτική επίσκεψή τους στα μέρη του Πόντου, προσκυνώντας μία από τις χαμένες πατρίδες των Ελλήνων, την οποία αγίασαν με τους αγώνες και το μαρτύριό τους τόσοι και τόσοι γνωστοί και άγνωστοι Άγιοι της Εκκλησίας μας, την οποία πότισαν με το αίμα τους οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί της γενοκτονίας του ελληνισμού της περιοχής. Η εκδρομή εκείνη υπήρξε λίαν επιτυχημένη, άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στην καρδιά όσων είχαν συμμετάσχει, προέβαλε το Σχολείο μας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμησιν για τους επερχομένους μαθητές μας, έχοντας ανεβάσει τον πήχυ πολύ ψηλά.

Εις επίρρωσιν αυτού του τελευταίου, ήλθε η συμμετοχή μαθητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Λαμίας στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα/Διαγωνισμό με θέμα «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που προκήρυξαν και συνδιοργάνωσαν κατά την προηγούμενη (2016-2017) σχολική χρονιά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές όλων των τάξεων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ομογένειας. Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε πληθώρα συμμετοχών. Οι μαθητές μας, «Συμμετέχοντας, τιμώντας, διεκδικώντας», πήραν μέρος στον διαγωνισμό με τρία (03) έργα, δύο (02) πολυμεσικά και ένα (01) εικαστικό (ζωγραφιά), υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών μας κ.κ. Ζαχαράκη Ιωάννη, θεολόγου και Διευθυντή του Σχολείου, Βαμβακά Αλεξάνδρας, φιλολόγου και Καλαντζή Χρήστου, επίσης φιλολόγου.

Και βέβαια, η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας από έναν τέτοιον διαγωνισμό δεν μπορούσε παρά να επιστρέψει νικήτρια και τροπαιούχος! Ο μαθητής της Β' τάξης (φέτος Γ' τάξης) του Λυκείου μας Επαμεινώνδας Νίκα απέσπασε 3ο βραβείο με το εμπνευσμένο ζωγραφικό έργο του το οποίο υπέβαλε. Και τι ζωγράφισε ο μαθητής μας; Μα τι άλλο; Τον τόπο στον οποίο είχαν εκδράμει την προηγούμενη χρονιά οι συμμαθητές του και την Μονή της Παναγίας Σουμελά υπό τας πτέρυγας της οποίας είχαν φωτογραφηθεί! Η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη στις 10 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή.

Εγκάρδια συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές του Προγράμματος/Διαγωνισμού για την πρωτοβουλία τους, θερμά συγχαρητήρια τόσο στον βραβευθέντα μαθητή όσο και στους υπόλοιπους μαθητές και καθηγητές της ομάδας μας για τη συμμετοχή και τη διάκριση, πολλές ευχές στο Σχολείο μας για ακόμη περισσότερες διακρίσεις και προκοπή, υπό την στιβαρή, ακαταμάχητη προστασία των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης!

Πάντα τέτοια!

Συμμετοχή του Σχολείου

1η Παρουσίαση

2η Παρουσίαση

Εργο Επαμεινώνδα Νίκα

Βραβεία-Βεβαιώσεις

Βραβεία Υπουργείου Εσωτερικών

Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Βραβείο Επαμεινώνδα Νίκα

Συγχαρητήρια επιστολή

Επιστολή π. Σταύρου Μπόζου