Ξεκινώντας το νέο έτος 2024

Την πρώτη του επίσκεψη για το έτος 2024 πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Συμεών στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» τη Δευτέρα 8/1/2024. Συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ωδείου της Ι. Μ. Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» και υπεύθυνο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, ευχήθηκε ιδιαιτέρως τόσο στον εορτάζοντα Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, όσο και σε εορτάζοντες και εορτάζουσες κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου καθηγητές, καθηγήτριες, μαθητές και μαθήτριες.

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού, ευλόγησε τις Αγιοβασιλόπιτες της Εκκλησιαστικής Σχολής, παρουσία και του προσωπικού της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Στον σύντομο χαιρετισμό του παρότρυνε τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου να ετοιμαστούν για την εορτή του Οσίου Βησσαρίωνα. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ετοιμαστείτε παιδιά να τιμήσετε τον Όσιο Βησσαρίωνα όχι μόνο με τον εκκλησιασμό σας στην Μονή Αγάθωνος, όχι μόνο με εκδηλώσεις στο σχολείο και ειδικά μαθήματα, αλλά κυρίως με τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα σας. Τιμήστε τον Όσιο Βησσαρίωνα με τη διαγωγή σας!».

Η ευχάριστη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το εόρτιο γεύμα που προσέφερε ο Σεβασμιώτατος στους μαθητές της Εκκλησιαστικής εστίας, ενόψει του νέου ενιαυτού!

 

Φωτογραφικό υλικό: εδώ