ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

          Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Εορτασμός των Προστατών Αγίων, της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Στυλιανού, του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου 2023 αντίστοιχα.

           Πιο συγκεκριμένα, ο εορτασμός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Σχολείου μας ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης, ιερουργούντων του Πανοσ/τάτου Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη, Κααθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και του Πανοσ/τάτου Αρχιμ. π. Ηρωδίωνος Ρίζου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Κατά την ιερά αγρυπνία παρέστη και τέλεσε δέηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών.

Ακολούθως, το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε Μέγας  Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας. Το εσπερινό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, καθώς και ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης, π. Χρήστος Καραγιάννης. Συμμετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, πιστοί από την γειτονική ενορία, καθώς και πολλοί απόφοιτοι του Σχολείου μας.

Στις 26 Νοεμβρίου, την Κυριακή το πρωί, τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Στυλιανού, μετ΄ αρτοκλασίας υπέρ των παιδιάτρων της Π.Ε. Φθιώτιδας. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Στυλιανού στον προαύλιο χώρο του Σχολείου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε φιλόφρον κέρασμα προς όλους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

           Τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κ. Ελένη Μπενιάτα, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Φθιώτιδας, κ. Αικατερίνη Καλογήρου, κληρικοί, απόφοιτοι του Σχολείου, καθώς και πλήθος πιστών, που συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στον Προστάτη των νεογνών και των νηπίων,  Άγιο Στυλιανό, καθώς και στην Αγία Αικατερίνη.

 Είθε ο Άγιος Νεκτάριος, Προστάτης της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, καθώς και οι Άγιοι Στυλιανός και Αικατερίνη, Προστάτες του Σχολείου μας να μεσιτεύουν και να στηρίζουνε το Σχολείο μας και όλους όσοι παρίσταντο στις εορταστικές εκδηλώσεις μας!

 

Απολυτίκιον του Αγίου Στυλιανού

 Στήλη ἔμψυχος τῆς ἐγκρατείας, στῦλος ἄσειστος τῆς Ἐκκλησίας Στυλιανὲ ἀνεδείχθης μακάριε· ἀνατεθεὶς γὰρ Θεῷ ἐκ νεότητος κατοικητήριον ὤφθης τοῦ Πνεύματος. Πάτερ ὅσιε Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε δωρίσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Φωτογραφικό υλικό: εδώ