Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 2023

28 Οκτωβρίου 1940 και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ» με την καθιερωμένη σχολική εορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Η εορτή, την οποία τίμησε φέτος με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, κ. Συμεών, συνοδευόμενος αυτή τη φορά από τον Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, ξεκίνησε με την ανάγνωση του Πρακτικού της Απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων για τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών. Μάλιστα, ήταν ο ίδιος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας που παρέδωσε τη σημαία στη μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, Φωτεινή Ντερέ.  Παραστάτες ορίστηκαν οι μαθητές: Καραγκούνης Απόστολος (Β΄ Λυκείου), Λυκοτσέτα Δέσποινα Ευαγγελία (Α΄ Λυκείου), Κολλίρη Αστερία (Γ΄ Γυμνασίου), Ανδρούλα Γρηγορία (Β΄ Γυμνασίου), Κολλίρης Νεκτάριος (Α΄ Γυμνασίου).

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η απονομή αριστείων προόδου στους αριστεύσαντες μαθητές κατά το σχολικό έτος 2022-2023, βραβείων προόδου στους πρωτεύσαντες ανά τάξη, ειδικών επαίνων για τους μαθητές εκείνους που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης στους μαθητές που σημείωσαν σημαντική πρόοδο.

Στη συνέχεια, αναγνώστηκε το μήνυμα του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κ. Πιερρακάκη ενώ αμέσως μετά η χορωδία του Σχολείου, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας  μουσικής,  κ. Μαρίας Ελένης Δούλου, έψαλε το Απολυτίκιο της Αγίας Σκέπης. Ακολούθησε, με τη συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού της εποχής του 1940, η απαγγελία ποιημάτων και η ανάγνωση αποσπασμάτων κειμένων, με τη χορωδία του σχολείου να πλαισιώνει την εκδήλωση.

Μετά  το πέρας της εορτής, το λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Σχολείου μας, κ. Ιωάννης Ζαχαράκης ο οποίος συνεχάρη όλους, όσοι συμμετείχαν στην εορτή, την επιμέλεια της οποίας είχαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, κ. Παρασκευή Κορμάζου, φιλόλογος και κ. Χρυσούλα Βελαώρα, Πληροφορικής.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με το λόγο που απηύθυνε προς όλους τους παρευρισκομένους. Αφού συνεχάρη  τους συντελεστές   της εορτής, κυρίως δε τους μαθητές, αναφέρθηκε, με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ», σε μια φράση του Ευαγγελίου στω δ λγος μν να να, ο ο· τ δ περισσν τοτων κ το πονηρο στιν” (Λκ.6, 37) προτρέποντάς μας να ακολουθούμε πάντοτε στη ζωή μας την παραπάνω ευαγγελική ρήση. Τόνισε, μάλιστα, πως υπήρξαν φορές που λόγω λανθασμένων αποφάσεων επιλέξαμε το ναι αντί για το ου και αντίστροφα. Ας είναι λοιπόν το ναι, «ΝΑΙ» και το όχι, «ΟΧΙ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία των εύστοχων επιλογών στη ζωή μας. Όπως ήταν αναμενόμενο, καταχειροκροτήθηκε από σύσσωμη τη σχολική μας κοινότητα.  

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές μας συμμετείχαν με υπερηφάνεια και τιμή στην καθιερωμένη παρέλαση της πόλης. Την επιμέλεια της εμφάνισης του Σχολείου μας είχε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κ. Βασιλική Χαΐλη-Μαδούρα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και στις εκπαιδευτικούς για την επιτυχή διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων!

 

«…μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Χρόνια Πολλά!», μήνυμα του χειριστή του αεροσκάφους F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, σμηναγού Χρήστου Χαρίτου, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Φωτογραφικό υλικό