«Καλήν εσπέραν άρχοντες……...»

          Τις γλυκές μελωδίες τους σκόρπισαν στην πόλη της Λαμίας μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, ψάλλοντας τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Η χορωδία του Σχολείου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Ανάργυρου Βλάχου, μετέφερε λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων, αρχικά στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, ο οποίος υποδέχτηκε τους μαθητές στο Επισκοπικό Μέγαρο και αφού εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των μαθητών, μοίρασε δώρα και για μια ακόμη φορά εκδήλωσε το ενδιαφέρον του και την αμέριστη συμπαράστασή του προς το Σχολείο μας.  

         Επόμενη στάση ήταν στο Δημαρχείο της πόλης, όπου  ο πρώτος πολίτης της πόλης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, είχε τη χαρά να ακούσει τα κάλαντα από τη χορωδία του Σχολείου μας, ενώ στη συνέχεια σειρά είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Σανίδας στο χώρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η μουσική αυτή διαδρομή δε θα μπορούσε να κλείσει με πιο όμορφο τρόπο αφού τελευταία στάση ήταν στο Ραχούτειο Γηροκομείο της πόλης, το οποίο λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ι. Μ. Φθιώτιδος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη χαρά να ακούσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από μαθητές του Σχολείου μας και να ταξιδέψουν νοερά στην εποχή που εκείνοι ήταν παιδιά. Αξίζει να αναφερθεί ότι έκδηλη υπήρξε η συγκίνηση τόσο  των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στη δομή όσο και των μαθητών, οι οποίοι κατάφεραν και έδωσαν απερίγραπτη χαρά, «ζεσταίνοντας» τις  καρδιές αυτών των ανθρώπων με τις γλυκές τους μελωδίες.

         Τα Χριστούγεννα, άλλωστε, δεν είναι οι στολισμένες πλατείες, τα ακριβά δώρα και τα πολύχρωμα λαμπιόνια. Είναι η αγάπη για το συνάνθρωπο, το έμπρακτο  ενδιαφέρον και η από καρδιάς προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη, σε όσους μας χρειάζονται και σε όσους είναι εμπερίστατοι. Και αυτό, διότι τα Χριστούγεννα δεν αγοράζονται, απλώς βιώνονται.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Καλή και ευλογημένη χρονιά!