Την Τετάρτη 27-10-2021 στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Parelasi 28is Oktovriou 2021

Εορτασμός της Σημαίας και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας, πραγματοποιήθηκε η σχολική εορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με καθολική συμμετοχή των μαθητών και καθηγητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας και ιδιαίτερη συγκίνηση.

Αρχικά, η χορωδία του σχολείου μας έψαλε τα Απολυτίκια του Αγ. Δημητρίου και της Αγ. Σκέπης. Ακολούθησε η ανάγνωση του μηνύματος της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του πρακτικού για τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών, με τον Διευθυντή μας κ. Ιωάννη Ζαχαράκη να παραδίδει τη σημαία στον μαθητή της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας Ιωάννη Ξηρομερίτη. Παραστάτες ορίσθηκαν οι μαθητές: Μελισσουργού Μαγδαληνή (Β΄ Λυκείου), Ταρλαντάς Γεώργιος (Α΄ Λυκείου), Καραγκούνης Απόστολος (Γ΄ Γυμνασίου), Ζαχαρόπουλος Κωνσταντίνος (Β΄ Γυμνασίου) και Πετράκης Δημήτριος (Α΄ Γυμνασίου). Στη συνέχεια της εορτής μας, μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και ανέγνωσαν αποσπάσματα κειμένων, συνοδευόμενα από φωτογραφικό υλικό της εποχής του 1940, με τη χορωδία του σχολείου να συντροφεύει μουσικά την εκδήλωση.

Στο τέλος της γιορτής απονεμήθηκαν αριστεία προόδου στους αριστεύσαντες μαθητές, βραβεία προόδου στους πρωτεύσαντες μαθητές ανά τάξη, ειδικοί έπαινοι σε μαθητές για την ανάληψη πρωτοβουλιών φιλανθρωπικού σκοπού, για τη βοήθειά τους στην προώθηση της εκκλησιαστικής ζωής της σχολικής μας κοινότητας και τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις της ευρύτερης κοινότητας, έπαινοι προσωπικής βελτίωσης στους μαθητές που σημείωσαν σημαντική πρόοδο και προφορικοί έπαινοι στους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2021. Την επιμέλεια της γιορτής είχε η κ. Ζωή Στάικου, φιλόλογος, ενώ την επιμέλεια της χορωδίας είχε η κ. Δέσποινα Καρρά, μουσικός.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Την Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, οι μαθητές μας συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση της πόλης τιμώντας με υπερηφάνεια τους προγόνους μας, αλλά και το Σχολείο μας. Για την παρουσία τους και την εξαιρετική εμφάνισή τους την επιμέλεια είχε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Σχολείου, κ. Βασιλική Χαϊλη.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας συγχαίρουν τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τις εκπαιδευτικούς για την άψογη διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων.

Τιμή και δόξα στους νεκρούς μας, που υπερασπίσθηκαν την ελευθερία μας!

Συγχαρητήρια στους απογόνους τους, που μας χαρίζουν την ελπίδα και κρατάνε τα όνειρά μας ζωντανά!

Παρουσιάσεις

Πρόγραμμα γιορτής

Παρουσίαση γιορτής

Ποίημα «Ὁ Γερο‐βιολιστής»

Φωτογραφίες

Γιορτή

Παρέλαση