Το Σχολείο μας έψαλε τα κάλαντα των Χριστουγέννων 2019 στον Μητροπολίτη μας, τις Αρχές και το Ραχούτειο Γηροκομείο.

Kalanta

Μελωδικές ευχές Αγίου Δωδεκαημέρου 2019

Παραμονές Χριστουγέννων όλα τα σχολεία της Ελλάδας, όλοι οι μαθητές, περιμένουν με αδημονία τις διακοπές για τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου. Ασφαλώς διότι αποτελούν μία ανάπαυλα, ένα διάλειμμα στην ήδη τετράμηνη, σχεδόν, εκπαιδευτική πορεία του διδακτικού έτους. Βεβαίως, για τον ορθόδοξο λαό μας οι επερχόμενες μεγάλες Δεσποτικές εορτές αποτελούν πηγή και αιτία χαράς και ευφροσύνης. Αυτά τα συναισθήματα, εκκλησιαστικά μεν αποτυπώνονται στις ωραιότατες ακολουθίες των ημερών, κοσμικά δε σε όλα τα λαϊκά δρώμενα του Αγίου Δωδεκαημέρου. Όλα μαζί, σφιχτοδεμένα, όπως επί αιώνες τα έχουν βιώσει οι Έλληνες, δίνουν στις διακοπές αυτές το δικό τους, ιδιαίτερο χρώμα.

Και πώς αναγγέλλονται τα επικείμενα Χριστούγεννα στα χωριά και τις πόλεις; Μα με τα κάλαντα, τα οποία ψάλλονται, ακόμη και σήμερα, από ομάδες παιδιών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Έτσι λοιπόν, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας ανήγγειλε μελωδικά τον ερχομό των Χριστουγέννων με τη χορωδία του, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής του Σχολείου μας κ. Βασιλικής Γούση. Η ομάδα των καλλίφωνων μαθητών μας, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή μας κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, ξεκίνησε την χαρμόσυνα μελωδική της πορεία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και Πρόεδρο της Σχολικής μας Εφορείας κ. Συμεών, την συνέχισε με τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραϊσκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλία Κυρμανίδη και την ολοκλήρωσε με το Ραχούτειο Γηροκομείο Λαμίας.

Θα πρέπει να υπομνησθεί ότι τα φετινά Χριστούγεννα ήταν ιδιαίτερα για τον Σεβασμιώτατο, εφ’ όσον είναι η πρώτη φορά που τα εορτάζει ως Μητροπολίτης. Η χαρά του ήταν μεγάλη για την καλλικέλαδη παρουσία μας στο Γραφείο του, όπου μας κέρασε και μας ευχήθηκε για τις επερχόμενες εορτές. Τη χαρά τους εξέφρασαν, έργω και λόγω, και οι δύο αιρετοί άρχοντες του τόπου μας, Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης, για την πρωτοβουλία μας. Περιττό, βέβαια, να σημειώσουμε την συγκίνηση των γερόντων τροφίμων του Γηροκομείου Λαμίας όταν άκουσαν τα κάλαντα από την χορωδία μας, ενθυμούμενοι ημέρες των παιδικών τους χρόνων.

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μας η οποία μελωδικά εκπροσώπησε την σχολική μας κοινότητα, απαρτιζόμενη από τον Διευθυντή, την καθηγήτρια μουσικής και τους χορωδούς μας!

Από καρδιάς ευχές για καλό άγιο Δωδεκαήμερο!

Και του χρόνου!

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}