Συμμετοχή του Σχολείου μας σε δράση eTwinning με θέμα την ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων εθίμων και καρτών.

eTwinning 2019

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας, στα πλαίσια της προώθησης συνεργασιών με σχολεία του εξωτερικού, συμμετείχε σε δράση του Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning.

Η δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2019, είχε θέμα την επικοινωνία και ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων τοπικών εθίμων και ευχετήριων καρτών μεταξύ των συμμετεχόντων σχολείων από την Πολωνία, την Τσεχία, την Κροατία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Ισπανία.

Στα πλαίσια της ανταλλαγής, οι μαθητές του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές, τις οποίες απέστειλαν στα σχολεία του προγράμματος, και βέβαια να παραλάβουν τις αντίστοιχες από τα σχολεία του εξωτερικού.

Επίσης οι μαθητές μας δημιούργησαν εορταστικά γλυκά εδέσματα του τόπου μας και συμμετείχαν σε χορωδία παραδοσιακών Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, τα οποία επικοινώνησαν με τα συμμετέχοντα σχολεία.

Τη δράση υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας κ.κ. Κέππα Μαγδαληνή, ΠΕ04.02, Χαΐλη-Μαδούρα Βασιλική, ΠΕ11, Γούση Βασιλική, ΠΕ79.01, και Μιχαλίτσης Ηλίας, ΠΕ03, με την υποστήριξη-συμπαράσταση της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας και του Διευθυντή του Σχολείου κ. Ζαχαράκη Ιωάννη, ΠΕ01.

Η συμμετοχή στη δράση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και εκπαιδευτικούς να επικοινωνήσουν-συνεργαστούν με σχολεία του εξωτερικού και να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή διάσταση και εξωστρέφεια του Εκκλησιαστικού Σχολείου, προετοιμάζοντας το έδαφος και για άλλες μελλοντικές Ευρωπαϊκές συνεργασίες.

Βίντεο

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}