Στις 07-12-2018, εορτή του Αγίου Αμβροσίου, στο Παρεκκλήσι μας τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον π. Σεραφείμ Ξενοφωντινό.

Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των υπηρετησάντων στη σχολή μας

Στις 7 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή, στο Σχολείο μας, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού, τελέστηκε Θεία λειτουργία υπέρ της αναπαύσεως των υπηρετησάντων στη Σχολή μας εκπαιδευτικών.

Λειτούργησε ο ιερομόναχος π. Σεραφείμ, απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, ο οποίος ασκείται στην Ι. Μ. Ξενοφώντος, στο Άγιον Όρος. Ο π. Σεραφείμ, θερμός υποστηρικτής της Σχολής και νοσταλγός των ωραίων ημερών που έζησε στον χώρο της, λειτούργησε σε κλίμα κατάνυξης και στο τέλος της ακολουθίας απηύθυνε λόγο πατρικό στους μαθητές μας.

Με την ευκαιρία αυτή και με πρωτοβουλία του Διευθυντή μας, κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, τελέσθηκε και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων όσοι πέρασαν από το Σχολείο μας με οποιαδήποτε ιδιότητα και τώρα πλέον δεν ευρίσκονται εν ζωή. Μνημονεύθηκαν, λοιπόν, οι Αρχιερείς οι οποίοι διετέλεσαν πρόεδροι της Σχολικής μας Εφορείας καθώς και τα μέλη της, καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό του Σχολείου και φυσικά ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, μαθητής, καθηγητής και μόνιμος συμπαραστάτης του Σχολείου μας.

Παρούσα ήταν και η οικογένεια του αειμνήστου Ανδρέα Κυριακίδη, φιλολόγου του Σχολείου μας, καθώς και οι οικείοι του αειμνήστου ιερέα π. Αριστοτέλη Αρχανιώτη, πρώην εφημερίου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λαμίας, αποφοίτου του Σχολείου μας. Στον ιερό ναό βρέθηκαν και περίοικοι, από τη συνοικία της Νέας Μαγνησίας, ενώ το αναλόγιο τίμησαν με την παρουσία τους η καθηγήτρια Μουσικής του Σχολείου μας κ. Βασιλική Γούση, ο παλαιός Σχολάρχης μας κ. Στυλιανός Μαστρογιάννης και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λαμίας και ο Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Φθιώτιδος κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Μετά το πέρας και του μνημοσύνου παρατέθηκε πλούσιο κέρασμα προς τους παρευρεθέντες, μαθητές, καθηγητές, οικείους και περιοίκους, προσφορά της οικογένειας Κυριακίδη και του Διευθυντή του Σχολείου στη μνήμη του μακαριστού π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

Είθε ο Θεός να αναπαύει τη ψυχή των κεκοιμημένων υπηρετησάντων στη Σχολή ταύτη και είθε να τιμούμε τη μνήμη τους σε κάθε ευκαιρία!


Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην π. Αλέξιον, Καθηγούμενον Ιεράς Μονής Οσίου Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Επιστολή

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}