Στις 9 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή, το Σχολείο μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως.

Εορτή Αγίου Νεκταρίου στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Την 9η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο, προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Ανήμερα της εορτής, στο, αφιερωμένο στον Άγιο Στυλιανό, παρεκκλήσιο του Σχολείου μας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας από τον π. Χρήστο Καραγιάννη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας, δηλαδή του ναού της ενορίας μας. Στην ακολουθία έψαλε η σχολική μας χορωδία υπό την κ. Βασιλική Γούση, καθηγήτρια Μουσικής του Σχολείου μας. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο μαθητής της Α' Λυκείου Ταξιάρχης-Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Βίο του Αγίου και στην προσφορά του στην Εκκλησία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε εορτή προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Την επιμέλεια της εορτής είχε ο κ. Κωνσταντίνος Μουστάκας, θεολόγος του Σχολείου μας, και της χορωδίας η κ. Βασιλική Γούση. Η μαθητική μας χορωδία, λοιπόν, έψαλε το απολυτίκιο και τα μεγαλυνάρια του Αγίου, καθώς και τον δημοφιλέστατο ύμνο «Αγνή Παρθένε Δέσποινα…», ο οποίος αποτελεί ποίημα δικό του, τεκμήριο της ευλαβείας και του σεβασμού του προς την Παναγία. Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε ένα video αφιερωμένο στο Βίο του, όπου τονίσθηκε το θυσιαστικό έργο που προσέφερε ως ιερουργός, πνευματικός, συγγραφέας και υμνογράφος.

Η εορτή έκλεισε με τρεις σχετικές δραστηριότητες των μαθητών. Κατασκευάσθηκαν έξι εικόνες του Αγίου Νεκταρίου, έγινε διαγωνισμός Σταυρολέξου με λέξεις από τον βίο του Αγίου και, μια που είναι γνωστή η μεγάλη αγάπη που έτρεφε ο Αγιος Νεκτάριος προς τα δένδρα και τη φύση, πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στην αυλή της Σχολής μας.

Άγιε Νεκτάριε, πρέσβευε υπὲρ ηµών.

Να έχουμε την ευχή του Αγίου. Αμήν.

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}