Οι μαθητές σε ρόλο αυτοδιοικητικών. Συμμετοχή μαθητών του Σχολείου μας στο 2ο Μαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαμιέων.

Mathitiko Symvoulio

Φρέσκες ιδέες από νέους ανθρώπους!!!

Τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου τυ Δήμου Λαμιέων «κατέλαβαν» μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Μαρτίου 2018.

Αφορμή στάθηκε η συνεδρίαση του 2ου Μαθητικού Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Λαμιέων που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε αρχές, κανόνες και αξίες της αυτοδιοίκησης.

Σαράντα ένας μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας απηύθυναν ερωτήματα και προτάσεις στη συνεδρίαση, που είχε ως θέμα «Ψηφιακή εποχή: νέες τεχνολογίες στο σχολείο και στο Δήμο μου», αποδεικνύοντας σύμφωνα με τη δήλωση του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νίκου Σταυρογιάννη ότι «οι νεαροί συνδημότες μας από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, μας έδειξαν το δρόμο για τη Λαμία του αύριο».

Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν επάξια οι μαθητές της Β' Λυκείου Βινιόλλη Απόστολος και Πολύζος Παναγώτης, οι οποίοι πρότειναν την ένταξη της Λαμίας σε ένα πανελλήνιο δίκτυο - χάρτη πόλεων, με στόχο τη διασύνδεση και διάδοση των αξιών και των παραδόσεων του τόπου μας με τις νέες τεχνολογίες. Οι προτάσεις των μαθητών μας κίνησαν το ενδιαφέρον του Δημάρχου για την πρωτοτυπία και τη συμβολή τους στην ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου μας.