Έκφραση ευχαριστιών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λαμίας

«Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης»

 

προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

 

Ευχαριστήρια επιστολή

 

       Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, χαίρετε!

      Εν πρώτοις, θα θέλαμε να  σας  εκφράσουμε τα  θερμά  μας  συγχαρητήρια για την επανεκλογή  σας  στο ύψιστο  κοινοβουλευτικό  αξίωμα  του Προέδρου  της  Βουλής των Ελλήνων!

      Χαιρόμαστε  που η επανεκλογή  σας  αυτή συμπίπτει χρονικά με την  παρούσα ευχαριστήρια επιστολή  μας!  Η  6925/14-6-2023 απόφασή σας με την οποία η Βουλή των Ελλήνων επιχορηγεί,  με το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ,  την  επανέκδοση  του τόμου «Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση:  Ιστορία και Αρχειονομία» κοινοποιήθηκε αυθημερόν  και  στο  Σχολείο μας, προκαλώντας μας ιδιαίτερη χαρά και ζωηρή συγκίνηση.

       Θα θέλαμε, λοιπόν, διά της παρούσης, να σας ευχαριστήσουμε θερμότατα για την ως άνω απόφασή σας! Όπως σας είχαμε ενημερώσει με το 108/28-02-2023 σχετικό αίτημά μας και την  223/27-04-2023  διευκρινιστική επιστολή μας, ο  εν λόγω  ογκώδης τόμος περιλαμβάνει  τα Πρακτικά της «Πρώτης Πανελλήνιας Ημερίδας Ιστορίας και Αρχειονομίας της εν Ελλάδι  Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», η οποία είχε διεξαχθεί στην έδρα της Σχολής μας, την πόλη της Λαμίας,  στις  26  Νοεμβρίου 2016, καθώς και Εργασίες ερευνητών για  Εκκλησιαστικά Σχολεία, λειτουργούντα και μη. Καλύπτει δε την ιστορία της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης για μία περίοδο 200 ετών, ήτοι από συστάσεως του ελληνικού κράτους (περίοδος Ιωάννη Καποδίστρια) μέχρι τις ημέρες μας, φωτίζοντας, έτσι, και πλευρές της νεοελληνικής ιστορίας.

      Επιθυμούμε να  σας  διαβεβαιώσουμε, Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε, ότι  θεωρούμε  πως αυτή η συνδρομή σας θα αποτελέσει καταλύτη ο οποίος θα διευκολύνει έρευνες σχετικές με την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και θα δρομολογήσει νέες. Δεν θα πρέπει, άλλωστε, να παροράται το γεγονός ότι τα Εκκλησιαστικά Σχολεία είναι τα παλαιότερα σχολεία της πατρίδας μας. Την ιστορία αυτών των σχολείων, λοιπόν, αναδεικνύει  η έκδοση την οποία χρηματοδοτεί, με την απόφασή σας, η Βουλή των Ελλήνων.

     Και πάλι σας παρακαλούμε να δεχθείτε τις από καρδίας ευχαριστίες  ολοκλήρου της σχολικής μας κοινότητος, ευχόμενοι,  μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, καθώς και του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του οποίου το όνομα φέρει από μηνών το Σχολείο μας, καλές επιτυχίες στις προσπάθειές σας, καλή δύναμη στον αγώνα και στο πολυεύθυνο έργο σας, επ’ αγαθώ της πατρίδας μας!

 

Με κάθε τιμή

 

Ο Διευθυντής

 

Ιωάννης Ζαχαράκης

 

Ακολουθούν τα περιεχόμενα και το εξώφυλλο του τόμου