Υπογραφή σύμβασης για κατασκευή νέας περίφραξης και συμπληρωματικές εργασίες στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

Ypografi symvasis

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για κατασκευή νέας περίφραξης και συμπληρωματικές εργασίες στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 έγινε ακόμη ένα, το πλέον αποφασιστικό μέχρι σήμερα, βήμα για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας. Πρόκειται για έργο το οποίο συστηματικά, επίμονα και επίπονα προωθούσε κατά τα τελευταία έτη το Σχολείο μας διά του Διευθυντή του, κ. Ιωάννη Ζαχαράκη. Εν όψει της επετείου των εκατό ετών λειτουργίας της γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, ο Διευθυντής μας ήθελε να ανακαινισθεί εκ βάθρων ο αυλόγυρος του κτιριακού μας συγκροτήματος, και, επί χρόνια ολόκληρα, έθετε πιεστικά το θέμα στους αρμοδίους άρχοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιδιώκοντας την υλοποίησή του. Θα πρέπει να σημειωθεί, για τους μη γνωρίζοντες, ότι το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας μεταφέρθηκε στη Νέα Μαγνησία το Σεπτέμβριο του 1971, επί των ημερών του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού. Από τότε χρονολογείται η πρόχειρη, με συρματόπλεγμα, περίφραξη των εγκαταστάσεών του.

Έφθασε, λοιπόν, η ώρα να αποκτήσει το Σχολείο μας αυλόγυρο ο οποίος θα εξασφαλίζει τόσο την αξιοπρεπή του εικόνα, όσο και την ασφάλεια του χώρου και των μαθητών. Έτσι, το πρωί της 8ης Μαρτίου 2022, ημέρα Τρίτη, η εκπαιδευτική μας κοινότητα υποδέχθηκε με περισσή χαρά τον Ποιμένα και Πρόεδρο της Σχολικής μας Εφορείας, Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον καθ’ ύλην αρμόδιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό, καθώς και τοπικούς άρχοντες της Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης. Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Κατασκευή νέας περίφραξης και συμπληρωματικές εργασίες» στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας από τον Σεβασμιώτατο και τον Περιφερειάρχη.

Η περίφραξη θα περιλαμβάνει, εκτός από τον αυλόγυρο, νέες μεταλλικές αύλειες θύρες, ενώ με τον όρο «συμπληρωματικές εργασίες» εννοούνται, μεταξύ άλλων, ο εξοπλισμός της αυλής και του εκτεταμένου κήπου του Σχολείου μας με νέα παγκάκια και φωτιστικά σώματα. Επίσης, θα γίνει επίστρωση με νέα πλακίδια του δαπέδου τόσο ολοκλήρου του ισογείου, στο οποίο βρίσκονται οι αίθουσες διδασκαλίας όσο και του ορόφου των Γραφείων και λοιπών εγκαταστάσεων, ενώ θα αντικατασταθούν τα πεπαλαιωμένα ξύλινα κουφώματα με νέα, σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου.

Την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας κ. Δήμητρα Τσιάκα, καθώς και τα μέλη της νέας Σχολικής Εφορείας του Σχολείου μας κ. Ναταλία Μεϊδάνη και κ. Κωνσταντίνα Συλεούνη.

Εκπροσωπώντας τα συναισθήματα σύμπασας της σχολικής μας κοινότητας, εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τις ολοκάρδιες ευχαριστίες μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. κ. Συμεών για την «ανύστακτη», όπως χαρακτηρίσθηκε και από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, στήριξή του στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας. Παράλληλα, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον αξιότιμο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνη Σπανό, καθώς και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αποδεδειγμένη αγάπη και στήριξή τους προς ένα εκπαιδευτήριο το οποίο, επί εκατό ολόκληρα χρόνια, αγωνίζεταιτο αγώνα τον καλόνστον δύσκολο στίβο της εκπαίδευσης, και δη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, έχοντας αναδείξει πλήθος κληρικών όλων των βαθμών, πλήθος χρηστών πολιτών, με αγάπη προς την Εκκλησία, τον άνθρωπο, την πατρίδα μας, τον κόσμο ολόκληρο.

Ευχόμαστε οι Άγιοι Νεκτάριος, Στυλιανός και Αικατερίνη, έφοροι και ανίκητοι προστάτες της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, να χαρίζουν σε όλους τους υγεία και δύναμη στο δύσκολο, πολυεύθυνο έργο τους! Στην δε εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας να χαρίζουν προστασία από κάθε επιβουλή προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την αγωνιστική πορεία της και κατά την δεύτερη εκατονταετία!

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}