Ανακαίνιση και εξοπλισμός με βιντεοπροβολείς στις αίθουσες διδασκαλίας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Anakainisi

Ανακαίνιση Αιθουσών Διδασκαλίας Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας

Το Σχολείο μας έχει κατ’ επανάληψιν αποδείξει ότι μεριμνά ανύστακτα και σταθερά για την βελτίωση των κτιριακών του υποδομών. Προ πενταετίας είχε γίνει εκτεταμένη ανακαίνιση των αιθουσών διδασκαλίας και όλου του ισογείου χώρου. Όμως, τα σχολεία και ειδικότερα οι αίθουσες, είναι χώροι ζωντανοί στους οποίους παιδιά και έφηβοι κινούνται, δραστηριοποιούνται, ζουν κυριολεκτικά επί επτά και πλέον ώρες την ημέρα. Έτσι, είναι αναγκαίες οι διαρκείς παρεμβάσεις και η τακτική συντήρησή τους. Κατά τις ημέρες, λοιπόν, που οι μαθητές απουσίαζαν από τον φυσικό τους χώρο, με την διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων λόγω του Covid-19, το Σχολείο μας βρήκε την ευκαιρία να δρομολογήσει και να ολοκληρώσει ακόμη μία εκτεταμένη ανακαίνιση των αιθουσών διδασκαλίας και των διαδρόμων. Έγινε συντήρηση και ελαιοχρωματισμός όλων των πλευρών, των παραθύρων καθώς και των θυρών. Ακολουθώντας, μάλιστα, την προ πενταετίας καθιερωθείσα πρακτική, χρησιμοποιήθηκε ποικιλία φωτεινών χρωμάτων, τα οποία όχι μόνον φωτίζουν περισσότερο, αλλά και αναδεικνύουν τις αίθουσες, δίνοντας ταυτότητα στην κάθε μία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε και πάλι ένα ευχάριστο περιβάλλον σχολικής εργασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Και επειδή το σχολικό περιβάλλον δεν αρκεί να είναι ευχάριστο, αλλά θα πρέπει να είναι και λειτουργικό και μάλιστα σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, σχεδόν όλες οι αίθουσές μας, η αίθουσα τελετών, καθώς και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών έχουν εξοπλισθεί με σύγχρονους βιντεοπροβολείς (προτζέκτορες) προκειμένου να διευκολύνονται τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θα πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ΟΛΟΙ αυτοί οι βιντεοπροβολείς, καθώς και επιπλέον σύγχρονος ηλεκτρονικός εξοπλισμός, αποκτήθηκαν από το Σχολείο μας με χορηγίες ιδιωτών. Οι σχετικές ευχαριστήριες ανακοινώσεις και επιστολές ευρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας. Αυτό καταδεικνύει αφ’ ενός μεν την διαρκή προσπάθειά μας για ενίσχυση του Σχολείου μας, αφ’ ετέρου δε το βεληνεκές αυτού του εκατόχρονου Σχολείου, το οποίο εκτιμάται και στηρίζεται από την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Ευχόμαστε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στον φυσικό τους χώρο, στα σχολεία, υγιείς και δυνατοί!

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}