Ευχές του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας επί τη εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών!

Mitropolitis Fthiotidos k. Symeon

Σεβασμιώτατε, ιδιαίτερη τυγχάνει η παρούσα ευχετήρια επιστολή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Λαμίας προς το πρόσωπό Σας!

Σήμερα, 12η Οκτωβρίου 2020, είναι η πρώτη φορά που άγετε τα ονομαστήριά Σας ως Μητροπολίτης Φθιώτιδος. Χθες, 11η Οκτωβρίου 2020, συμπληρώθηκε ένα έτος από την ημέρα της εκλογής Σας στον θρόνο της Μητροπόλεώς μας, ενώ σε λίγες ημέρες, στις 16 Νοεμβρίου 2020, συμπληρώνεται επίσης ένα έτος από την ημέρα της ενθρονίσεώς Σας.

Πολλαπλές, λοιπόν, οι ευχές μας για την εορτή Σας και τις συναπτές επετείους! Θα θέλαμε να Σας ευχηθούμε έτη πολλά, ευλογημένα και κατά Θεόν καρποφόρα, μεσιτείαις του εφόρου Αγίου Σας Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου την προστασία είθε να έχετε, του κόσμου «διασκεδάζων… την σκοτόμαιναν και πάντας πείθων ζητείν, ην απώλεσαν χάριν πνεύματος»! Ευχόμαστε ολοκαρδίως να πηδαλιουχείτε επιτυχώς κατά Χριστόν την νοητήν ναυν της Μητροπόλεως Φθιώτιδος την οποία, προ ενός έτους, Σας εμπιστεύθηκε ο Θεός.

Η εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας προσδοκά την διαρκή στήριξη και την σταθερή, έργω αγάπη Σας προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της. Σας έλαχε η τιμή και η ευθύνη να είστε ο Μητροπολίτης επί των ημερών του οποίου η Σχολή μας διαβαίνει το κατώφλι του δεύτερου αιώνα λειτουργίας της. Ευελπιστούμε, λοιπόν, ότι δι΄ ευχών Σας και διά της αρωγής Σας η Σχολή μας θα γνωρίσει νέες ημέρες προσφοράς στην εκπαίδευση, στην Εκκλησία, στην πατρίδα μας, στον κόσμο ολόκληρο!

Είθε ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος που εορτάζει σήμερα καθώς και οι Άγιοι Νεκτάριος, Στυλιανός και Αικατερίνη, έφοροι και προστάτες της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, να πρεσβεύουν υπέρ Υμών, επ’ αγαθώ της Σχολής μας, επ’ αγαθώ του ποιμνίου της Μητροπόλεως Φθιώτιδος!

Χρόνια Σας πολλά, εκ μέρους ολοκλήρου της σχολικής μας κοινότητος!

Εύχεσθε υπέρ του Σχολείου μας!

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Ο Διευθυντής
Ιωάννης Ζαχαράκης
ΜΔΕ Θεολογίας